18
Joi, Apr
16 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Pe parcursul anului 2023, personalul aeronavigant al unității a executat un număr de 778 ore  de zbor cu elicopterele aflate în dotarea I.G.Av., îndeplinind misiuni de zbor în deplină securitate aeronautică.

De asemenea, în anul 2023 piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au făcut parte din echipajele aeromedicale SMURD și au reușit să ducă la bun sfârșit 471 de misiuni de salvare.

Echipajele elicopterelor SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență, transferarea de urgență a pacienților critici, căutarea, salvarea și evacuarea persoanelor accidentate, fiind transportate la unităţile spitaliceşti 383 persoane.

Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Jibou – 335 intervenții, Brașov – 46 intervenții, Mureș – 40 intervenții, CaransebeȘ – 46 intervenții, Arad – 3 intervenții, București – 1 intervenție.

Astfel, în 2023, personalul aeronavigant al unității a executat în cadrul punctelor de operare aeromedicale menţionate un volum de 570 ore de zbor.

Personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 1235 misiuni aeriene în anul 2023 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică.

În ceea ce privește instruirea în zbor în 2023, piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca s-au instruit în zbor 91 ore pentru menţinerea sau obţinerea calificărilor şi specializărilor necesare pentru activitatea de zbor.

Personalul aeronavigant al unității a efectuat 138 ore de zbor în misiuni operaționale, cu aeronavele I.G.Av., în sprijinul altor structuri din cadrul M.A.I..

În continuare, piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca vor acționa cu profesionalism pentru a interveni în sistem integrat pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, alături de celelalte structuri operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

 

 

Relaţii Publice

Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh