17
Mie, Iul
0 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageMoment istoric pentru Comunitatea Urbană Arieş, pentru locuitorii întregii zone din jurul Tuzii şi Câmpiei Turzii. Într-un comunicat de presă primit din partea Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile se arată că, în sfârşit, cel mai mare proiect de investiţii din zonă devine realitate.

În data de 23 septembrie 2008 a fost semnat, la Bucureşti, la sediul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, în prezenţa ministru lui Attila Korodi contractul de finanţare pentru proiectul major „ Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, judeţul Cluj”.

Documentul menţionat a fost semnat din partea Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, de Liliana Chirilă, directorul Direcţiei Generale pentru Managementul Instrumentelor Structurale din cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, iar din partea beneficiarului de directorul general al Companiei de Apă Arieş SA, Alexandru Sabău. Contractul de finanţare a fost avizat şi semnat de directorul executiv al OI POS Mediu Regiunea Nord Vest, Jozsef Attila Darabos precum şi de directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apa Văii Arieşului Moldvoy Ludovic.

Semnarea contractului înseamnă, practic, începerea finanţării celei mai mari investiţii făcută până în prezent pentru această zonă, care îşi propune printr-o alocare de aproape 80 milioane de euro următoarele: construcţia/modernizarea unei staţii de epurare la Câmpia Turzii, îmbunătăţirea procedurii de tratare a apei potabile şi a distribuţiei acesteia, extinderea/reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, beneficiare fiind localităţile: Turda, Câmpia Turzii, Mihai Viteazu, Luna, Sănduleşti şi Viişoara din judeţul Cluj.

Din anul 2013 aproximativ 97.000 de locuitori vor beneficia de apa curentă şi reţea de canalizare la standarde europene, se mai arată în comunicat.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh