17
Mie, Iul
0 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) la care este afiliat şi Sindicatul Potaissa ’98 Turda intră, mâine, pentru două ore într-o grevă de avertisment. Protestul este declanşat ca urmare a Hotărârii Biroului Executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie şi este îndreptat împotriva Guvernului României. Conflictul de interese a fost declanşat la nivel naţional în 9 octombrie iargreva de avertisment va avea loc mâine între ora 8 şi 10.

L-am găsit doar la telefon pe liderul Sindicatului Potaissa ’98 al funcţionarilor din administraţia turdeană, Adrian Bucur. El se întorcea de la Bucureşti şi a promis că mâine se va afla în faţa primăriei turdeane pentru a se asigura că protestul sindical se va desfăşura aşa cum trebuie. Motivul declarat al protestului este satisfacerea solicitărilor sindicatelor de creştere salarialăpentru funcţionarii pblici şi personalul contractual din administraţie cu 50 %. Protestatarii au şi o deviză sub care organizează protestul de mîine. Ea este „echitate socială la nivelul întreguluisistem bugetar”.

Liderul sindicatului funcţionarilor publici turdeni, Adrian Bucur, spune că sindicaliştii vor asigura funcţionarea în proporţie de 30 % a instituţiei şi că protestul se va desfăşura la toate nivelurile şi la toate sediile serviciilor subordonate Primăriei Turda.

Sindicatul Potaissa ’98 Turda numără 247 de membri.

Şi membrii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) din instituţiile de control au ameninţat că de mâine vor intra în grevă de avertisment, cerând Thumbnail imagemajorarea salariilor cu 50%, după ce la întâlnirea cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) nu au ajuns la nici un rezultat.

Federaţia Naţională a Sindicatelor TESA din Unităţile Sanitare şi Balneare din România a ameninţat cu proteste la începutul lunii viitoare dacă solicitările privind creşterea salariilor personalului tehnic, economic, administrativ şi auxiliar cu 60% de la 1 noiembrie nu le vor fi soluţionate.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh