13
Joi, Iun
11 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pe ultima sută de metri, guvernul PNL încearcă să repare „oalele sparte” venind în întâmpinarea doleanţelor locuitorilor din Turda. După o lungă perioadă în care PNL-iştii aflaţi la putere s-au comportat faţă de turdeni ca „fetiţa care l-a luat pe „nu” în braţe” din povestirea lui Octav Pancu-Iaşi, iată că prefectul Călin Platon încearcă să mai dreagă busuiocul. Întrun comunicat venit de la Prefectura Cluj, se spune că Ministerul Internelor şi Reformei Administrative - Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor a aprobat solicitarea înaintată de prefectul Călin Platon în vederea descentralizării, respectiv extinderii sistemului de emitere a certificatelor de cazier judiciar şi în alte localităţi, în afara reşedinţei de judeţ.

Prefectul Călin Platon, se mai arată în comunicat, a solicitat conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române în urmă cu aproximativ o lună, aprobarea Proiectului de descentralizare a Serviciului Cazier Judiciar din cadrul IPJ Cluj, prin deschiderea a trei puncte de lucru locale la Turda, Dej şi Huedin. Proiectul este realizat în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, respectiv primăriile din localităţile amintite. Astfel, potrivit propunerii prefectului Călin Platon, punctele vor fi deschise luni 3 noiembrie 2008, în sediile Poliţiei Municipale Turda, Dej şi oraşul Huedin, astfel: -ora 10:00 – Dej, deschidere punct de lucru local Serviciul Cazier, în prezenţa prefectului Judeţului Cluj, Călin Platon şi a şefului Poliţiei Municipului Dej, comisar şef Aurel Mureşan. - ora 10:00 – Huedin, deschiderea va avea loc în prezenţa Secretarului de Stat Liviu Radu şi a şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, comisar şef Ioan Păcurar. -ora 12:30 – Turda, deschiderea va fi făcută de către secretarul de Stat Liviu Radu, prefectul Călin Platon, respectiv Şeful IPJ Cluj, comisar şef Ioan Păcurar. Astfel, în punctele locale de lucru îşi vor desfăşura activitatea câte un poliţist ce va avea atribuţii pe linia preluării de la cetăţeni a documentelor necesare eliberării certificatelor de cazier judiciar, respectiv pe linia eliberării documentului solicitat. Punctul local va fi conectat la Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date. „Prefectul Călin Platon este de părere că demararea acestui proiect va face ca deplasarea cetăţenilor din zonele respective către Cluj-Napoca să nu mai fie necesară, principalele avantaje fiind eliminarea birocraţiei în relaţia cu cetăţeanul şi reducerea substanţială a timpului de aşteptare pentru eliberarea certificatului de cazier, în timp ce procesul de descentralizare va duce la scăderea volumului de cereri în cadrul Serviciului din cadrul IPJ Cluj” se mai arată în comunicatul citat.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh