30
Ma, Apr
2 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

A devenit o tradiție la Turda ca prichindeii din învățământul preșcolar să deschidă seria spectacolelor programate în luna decembrie a fiecărui an pe scena teatruluiThumbnail image „Aureliu Manea” Turda. Chiar dacă relatăm cu oarecare întârziere despre acest spectacol de neratat prin gingășia și inocența celor care evoluează de-a lungul său, sperăm să ne revanșăm prin numărul și calitatea instantaneelor surprinse cu ocazia derulării sale.

Asociaţia Împreună pentru Voi a organizat, așadar, pe scena Teatrului „Aureliu Manea” Turda, în data de 4 decembrie 2015, de la ora 17.00, a III-a ediţie a spectacolului intitulat chiar așa, „Tradiţii”.

Evenimentul, realizat în parteneriat cu instituția gazdă şi Grădiniţele „Poiana cu Castani”, „Dr. Ion Raţiu”, „Sfânta Maria” şi „Prichindelul Isteţ”, se înscrie în seria rețetelor  cu reușită artistică de 100%, datorită aerului ingenuu și delicateții celor mici, ba chiar ca urmare  a micilor Thumbnail imagepoticneli și ezitări ce fac deliciul publicului, constituit în general din mămici, tătici, bunici, frățiori și surioare. Dacă pe scenă evoluează un grup de micuți, în sală un număr cel puțin egal de mămici și tătici dotați cu tot felul de aparate de „înghețare” a momentului pot fi văzuți la „lucru”.

Spectacolul care a durat circa o oră și jumătate a avut de toate: voie bună, dansuri, colinde, cântecele şi poezii interpretate de zecile de copii costumați și aranjați „de zile mari”. Aceștia au adus zâmbetul pe chipul celor prezenţi în sală, iar aplauzele spectatorilor i-au încurajat și răsplătit cum se cuvine, spulberându-le emoțiile.

În afara micilor artişti din cadrul grădiniţelor mai sus menţionate, pe scena Teatrului „Aureliu Manea” au evoluat și copii de la Şcoala Gimnazială „Horea, Cloşca şi Crişan” şi din Ansamblul „Jucăuşii” din Ocoliş.

Spectacolul a fost prezentat la nivel de „înaltă clasă” de curajoșii Alice Preduţ, elevă în clasa a V-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi Matei Thumbnail imageLugojan, elev în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială „Ioan Opriş”.Thumbnail image

”Ca şi mulţumire pentru participare şi colaborare,  Asociaţia răsplăteşte talentul şi curajul de a urca pe scenă cu câte un pacheţel cu dulciuri pentru fiecare din cei 110 copii. Mulţumirile Asociaţiei Împreuna pentru Voi se îndreaptă către cei care ne-au sprijinit şi au făcut posibilă această activitate, precum şi părinţilor care i-au încurajat pe frumoşii artişti. În mod special, Asociaţia Împreună pentru Voi mulţumeşte: Sponsorului: SC Agroliv SRL; Partenerilor: doamnei manager Narcisa Pintea – Teatrul Aureliu Manea Turda, doamnelor directoare Felicia Simon – Gr. Poiana cu Castani, Crina Răduţiu – Gr. Dr. I. Raţiu, Gabriela Trif – Gr. Sf. Maria, Lubiana Bunea – Gr. Prichindelul Isteţ şi Thumbnail imagecadrelor didactice Ilinca Bucur, Niculina Lupu, Maria Făgădar, Ancuța Moldovan, Simona Corţ, Andreea Bodea, Vasile Baciu şi Emil Mihai Moldovan. Invitaţilor: domnişoarelor Nicoleta Hădărean şi Olivia Gurgiu, dansatorilor din cadrul Ansamblului Thumbnail image„Jucăuşii” din Ocoliş şi domnului deputat Mircea Irimie”, se arată în comunicatul emis cu această Thumbnail imageocazie de președinta Asociaţiei Împreună pentru Voi, inimoasa bibliotecară Daniela Pașca.Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh