06
Lun, Mai
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

samurai_gala_2015_38

Cea mai emoționantă gală a sfârșitului de an a fost organizată de Clubul Sportiv Samurai Turda. Antrenorul Paul Cățănaș, elevii săi și părinții acestora se vede de la o poștă că formează o adevărată familie. O familie din care, în acest an, nu a fost uitat nici Lucian Moldovan, cel despre care multiplul medaliate european și mondial, Paul Cățănaș, spune că este cel care l-a adus în acest sport al disciplinei de fier. Motiv pentru care, în Sala mare a Primăriei Turda plină până la refuz, Lucian Moldovan a fost invitat să le spună câteva cuvinte sportivilor clubului și invitaților acestora. „Scopul vieții noastre în această lume este de a evolua spiritual. Toți cei care se preocupă de dezvoltarea lor personală avem o cale de autocunoaștere.

Cum spunea un mare maestru: “Trebuie să ne studiem interacțiunea cu o altă persoană”. De fapt aceasta este esența artelor marțiale. Sufletul Clubului Samurai Turda s-a născut acum 30 de ani din dragostea pentru arte marțiale a unor oameni frumoși. Numele clubului a fost dat în 1993 de Mircea Irimie, probabil inspirat de principiile morale esențiale. Tot în acel an apar primele documente care atestă existența clubului, respectiv prima autorizație de funcționare din partea Consiliului Județean Cluj. Personalitatea juridică este obținută abia în 1997, când, alături de alți membri fondatori am semnat actul constitutiv. Prima participare la un Campionat European a fost în anul 1990, iar prima participare la Campionate Mondiale a fost în anul 1999. În anul 1998 Samurai Turda se înscrie ca și club la nivel organizatoric de mare eveniment sportiv cu o primă ediție a Cupei Potaissa. În anul 2000 când am plecat în străinătate, ștafeta a fost preluată de Paul Cățănaș și aș dori să mulțumesc părinților că l-au sprijinit, iar lui Paul îi mulțumesc că în 2015 există acest club și îi doresc putere să mențină și să transmită mai departe spiritul acestui club”, a spus Lucian Moldovan celor prezenți.

 

samurai_gala_2015_18Emoțiile evidente manifestate de Lucian Moldovan au ajuns la apogeu când a vorbit antrenorul Paul Cățănaș, cel care a surprins asistența când vocea i-a tremurat și a reușit cu greu să-și înfrâneze lacrimile. Semn că și cei mai duri dintre noi, cei mai performanți într-un sport precum karate, au o latură sensibilă, caldă, sufletească. Nimeni nu se aștepta ca antrenorul lor să scape câteva lacrimi, semn al presiunii la care este supus un sportiv care trebuie să se ocupe de soarta a zeci de karateka, știind exact prin ce trec aceștia pentru că, nu-i așa, el a parcurs deja acel drum al lacrimilor, al frustrărilor, a disciplinei de fier. „În acest an numărul de medalii a scăzut puțin față de anii trecuți. Au scăzut pentru că și numărul de sportivi a scăzut, dar sportivii buni pe care îi aveam la categoriile mici, au ajuns acum să fie cadeți și, peste câteva luni, mai trece una dintre sportivele noastre la juniori. În schimb calitatea lotului a crescut, pentru că nu este același lucru să câștigi o medalie la o categorie cu 5 sportivi, față de o categorie cu 20 de copii. Avem campioni mondiali, avem campioni europeni, vicecampioni europeni și mondiali, avem locuri trei câștigate, avem multipli campioni naționali, câștigători ai Cupei României. Clubul nostru a avut anul acesta la loturile naționale 9 sportivi, dintre care 8 la campionatele europene și eu la Campionatul Mondial. Cel mai importante rezultate din acest an, este locul 3 obținut de mine. Avem 4 vicecampioni europeni, un loc 3 la campionatele europene și un loc 5, avem 3 locuri 1 la Cupa Campionilor Europeni, avem 3 locuri 2 la aceeași competiție, avem 6 campioni naționali, 4 vicecampioni naționali, 4 locuri 3, 4 locuri 1 la Cupa României și un loc 2. Acestea sunt cele mai importante rezultate de anul acesta. Îmi îndrept mulțumirile pentru aceste rezultate copiilor, ei sunt prezenți în sala de antrenament zilnic, două-trei ore, ceea ce nu este deloc ușor”, a spus antrenorul Clubului Samurai Turda.

Gala nu ar fi fost gală dacă nu ar fi existat ierarhii, dacă nu ar fi existat premii. Iar din acestea din urmă vă asigurăm că au fost din belșug, menite să răsplătească măcar la nivel simbolic munca asiduă depusă în timpul anului de sportivii Clubului Samurai Turda. Vi-i prezentăm mai jos în ordine crescătoare a rezultatelor obținute, de la locul 25 în cadrul clubului, până la nr. 1, sportivul declarat al anului 2015:

Moraru Andreea

Ò  5 puncte

Ò  medalie de bronz

rcaș Marcus

Ò  5 puncte

Ò   medalie de bronz

Todea Răzvan

Ò  5 puncte

Ò  Medalie de bronz

Tolan Octavian

Ò  5 puncte

Ò  Medalie de bronz

Petruța Alexandra

Ò  5 puncte

Ò   medalie de bronz

Glod Andrei

Ò  5 puncte

Ò  Medalie de bronz

Mocan Alexandru

Ò  10 puncte

Ò  2 medalii de bronz

Nechita Dragoș

Ò  10 PUNCTE

Ò  2 medalii de bronz

Popa Vlad

  • 10 puncte
  • Medalie de argint

Crișan Paul

Ò  15 puncte

Ò  Medalie de argint

Ò  Medalie de bronz

Iacomi Andrei

Ò  15 puncte

Ò  Medalie de argint

Ò  Medalie de bronz

Iacomi Andrei

Ò  15 puncte

Ò  Medalie de argint

Ò  Medalie de bronz

Sicoe Andrei

Ò  15 puncte

Ò  Medalie de bronz

Ò  Medalie de argint

Grigore Cristina

Ò  15 puncte

Ò  Medalie de aur

Ienei Răzvan

  • 20 puncte
  • 2 medalii de argint

Suciu Dan

  • 20 de puncte
  • Medalie de aur
  • Medalie de bronz

Chiorean Alexandru

Ò  30 de puncte

Ò  3 medalii de argint

Dumitriuc Adriana

Ò  30 puncte

Ò  Medalie de aur

Ò  Medalie de argint

Ò  Medalie de bronz

Doda Antonia

Ò  45 de puncte

Ò  4 medalii de argint

Ò  Medalie de bronz

Baldoghi Laura

Ò  45 de puncte

Ò  Medalie de aur

Ò  2 medalii de argint

Ò  2 medalii de bronz

Nicolae-Drăgan Antonia

Ò  65 de puncte

Ò  2 medalii de aur

Ò  2 medalii de argint

Ò  2 medalii de bronz

Chira Karina

Ò  80 de puncte

Ò  2 medalii de aur

Ò  4 medalii de argint

Ò  2 medalii de bronz

Rotaru Cosmin

Ò  90 de puncte

Ò  3 medalii de aur

Ò  4 medalii de argint

Ò  Medalie de bronz

Urcan Diana

Ò  90  de puncte

Ò  4 medalii de aur

Ò  2 medalii de argint

Ò  2 medalii de bronz

rbat Bianca

Ò  95 de puncte

Ò  5 medalii de aur

Ò  4 medalii de argint

Ò  3 medalii de bronz

Ò  Locul V la Campionatul European

Lazăr Ariana

Ò  165 de puncte

Ò  8 medalii de aur

Ò  3 medalii de argint

Ò  3 medalii de bronz

 

samurai_gala_2015_14Ariana Lazăr este așadar merituoasa câștigătoare a titlului de Sportiv al anului 2015, motiv pentru care o felicităm și noi așa cum îi felicităm și pe ceilalți componenți ai acestui club care reprezintă cu cinste municipiul Turda la competiții de nivel înalt. Felicitări antrenorului Paul Cățănaș și tuturor celor care îl sprijină.

La finalul Galei, câțiva artiști invitați de Paul Cățănaș, printre care grupul de tineri condus de preotul Sebastian Zăhan, dar și rapsozi populari în frunte cu Oana Vențel, au încântat pe cei de la Clubul Samurai și părinții sportivilor cu minunate cântece de sezon, un foarte potrivit rămas bun, până la reînceperea antrenamentelor, în 2016.

O galerie foto de la acest eveniment puteți vedea accesând: http://www.turdainfo.ro/ionel/?p=3347.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh