06
Lun, Mai
6 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Gheața a fost spartă! Chiar dacă am criticat deseori acest Consiliu local, de după 2012, mai ales pentru luptele date pe locurile bine plătite din societățile subordonate administrației locale, iată că avem și motive să aducem un laudatio, măcar unora dintre componenții acestui Consiliu de Administrație. Un moment similar a fost alocarea unor finanțări pentru ONG-uri locale în baza legii 350, lucru inițiat și reușit de consilierii USL, în anul 2013, care a continuat și în anii următori.

De această dată trebuie să lăudăm munca depusă de consilierul PSD, profesoara Dora Arion, care a reușit să convingă Consiliul local dar și pe primarul Tudor Ștefănie, că se impune premierea profesorilor turdeni. Astfel, prin HCL 209 din 28 septembrie 2015 s-a aprobat regulamentul de premiere a cadrelor didactice ale căror elevi au obţinut rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri şcolare. Ca urmare, luni, 21 decembrie, de la orele 14.00, în Sala Mare a Primăriei Turda s-a desfășurat o ceremonie discretă prin care s-au acordat, unui număr de 59 de cadre didactice, cuvenitele distincţii din partea administraţiei locale pentru rezultatele obţinute cu elevii la competiţii precum olimpiade sau concursuri şcolare.

Thumbnail imageConsilierul local Dora Arion a mulțumit celor care au sprijinit-o în promovarea Hotărârii de Consiliu local și i-a felicitat pe profesorii premiați pentru rezultatele obținute. Au fost acordate diplome de excelență și directorilor școlilor turdene, o măsură mai mult decât necesară în cazul unora dintre aceștia, care au dovedit de-a lungul anilor că sunt buni manageri și vajnici susținători ai actului educațional turdean. Printre aceștia trebuie să-i numim pe cei mai longevivi în funcție dintre actualii directori, printre aceștia fiind Ioan Groza, directorul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, Doru Mateescu, de la Colegiul tehnic Turda, pe Gheorghe Lobonț, de la Colegiul Național Mihai Viteazul, pe Maria Piper, de la Colegiul Tehnic „Dr. I. Rațiu”, însă și ceilalți, cu mai puțini ani în funcția de director - Vicenţia Vomir (Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu"), Olga Morar (Şcoala Gimnazială "Andrei Şaguna"), Gabriela Rusu (Şcoala Gimnazială "Ioan Opriş"), Daniela Bulgarov (Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan"), Angela Candrea (Liceul Teoretic "Liviu Rebreanu") şi Istvanffy Katalin (Liceul Teoretic "Josika Miklos") - merită felicitările administrației locale.

O să trecem mai rapid peste discursurile politicienilor, considerând că faptele contează, și anume că s-a reușit pentru prima oară acordarea unor diplome de merit și a unor sume de bani, ce-i drept, cam mici, dar este un început. Premierea profesorilor şi învăţătorilor s-a făcut, conform HCL 209/2015, în funcţie de valoarea performanţei obţinute, premiile fiind acordate în bani, respectiv în lei, după cum urmează:

a)pentru profesorii din învăţământul gimnazial şi liceal ai căror elevi au obţinut locul I, II sau III la concursurile internaţionaleThumbnail image şi naţionale acreditate de M.E.N., suma forfetară va fi de 350 lei

b)pentru profesorii din învăţământul gimnazial şi liceal ai căror elevi care au obţinut locul

I, II, III sau menţiune la etapa internaţională şi naţională a olimpiadelor şcolare, suma forfetară va fi de 300 lei

c)pentru profesorii din învăţământul gimnazial şi liceal ai căror elevi care au obţinut locul I, II sau III la etapa judeţeană a olimpiadelor şcolare, suma forfetară va fi de 250 lei

d)pentru învăţătorii din învăţământul primar ai căror elevi care au obţinut nota maximă la examenele de evaluare în educaţie, suma forfetară va fi de 200 lei.

La final, profesorilor li s-a dedicat un spectacol artistic susținut de copii, membri ai mai multor grupuri de păstrători ai tradiției populare care activează la Turda.

O galerie foto de la eveniment puteți vedea accesând: http://www.turdainfo.ro/ionel/?p=3427 .

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh