02
Joi, Mai
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La Centrul de Igienă şi Sănătate Poiana din Turda am participat la una dintre cele mai frumoase acțiuni destinate unei categorii defavorizate de persoane, însă care este printre cele mai expuse unui fenomen condamnabil: traficului de persoane în scopul obligării la cerşetorie.

Activitatea a fost organizată la Centru de Igienă și Sănătate Poiana de către Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) în cadrul campaniei „Cere ajutor, nu cerşi”.

Într-o sală plină de copii rromi din zona străzii Margaretelor, unul dintre polițiștii care luptă împotriva celor care răpesc persoane și le forează să cerșească, departe de casă, le-a explicat copiilor, într-un mod plăcut, interactiv, cum să se păzească de a deveni victimele unei astfel de infracțiuni. Apoi micuții au putut urmări un film în care victime ale acestui fenomen povesteau prin ce au trafictrecut. 

trafic1O tânără voluntară a Asociaţiei Zâmbetul Îngerilor (AZI) i-a învățat apoi pe copiii rromi cum să se apere unii pe alții și cum să scape din „ghearele” monștrilor care le vor răul. Acum copii știu cu cine să vorbească despre ademenirile unor persoane rele și știu cui să mărturisească despre ce li se întâmplă. Aceasta cu atât mai mult cu cât, la finalul acțiunii, fiecare copil a primit un rucsac frumos, dotat cu tot ce au nevoie pentru un întreg a școlar, pe care sunt trecute datele de contact, numărul de telefon unde ei pot suna oricând pentru a fi ajutați.

Felicitări organizatorilor pentru această acțiune care ar trebui luată drept exemplu de multe alte instituții și ONG-uri!

 

 

trafic2trafic3trafic4trafic5trafic6trafic7trafic10

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh