24
Lun, Iun
4 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

pompieri

Un gram de nebunie, curaj şi foarte multă pasiune. Acestea sunt ingredientele obligatorii pentru meseria de pompier. Astăzi însa, pompierii militari din Turda au lăsat pentru câteva ore activităţile de zi cu zi şi au celebrat aşa cum se cuvine Ziua Pompierilor. De ziua lor, salvatorii au executat mai multe exerciţii demonstrative. Simularea unei intervenţii a serviciului de descarcerare şi a celui de prim ajutor la salvarea victimelor unui accident rutier.

Pompierii turdeni au făcut o demonstraţie de curaj, îndemânare şi rapiditate chiar în curtea instituţiei. Simularea intervenţiei la un accident rutier a fost una dintre cele mai spectaculoase momente. În doar câteva minute, şoferul autoturismului a fost scos dintre fiarele contorsionate şi urcat în maşina echipajului de prim ajutor.

În cinstea pompierilor au dat un spectacol folcloric şi copiii de la ansamblul folcloric „Cununiţa” al şcolii din apropiere, „Avram Iancu”.

În fiecare an, pompierii militari din Turda sunt solicitaţi la numeroase misiuni.

Alături de "clasicele" intervenţii ale pompierilor la stingerea incendiilor, s-au adăugat în ultimii ani şi cele de acordare a primului-ajutor în accidente de circulaţie, prin serviciile medicale de urgenţă, reanimare şi descarcerare.

„Ziua Naţională a Pompierilor” a fost stabilită pe 13 septembrie, ca un omagiu adus zilei în care, în urmă cu exact 160 de ani, avea loc bătălia din Dealul Spirii.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh