19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Spectacol în sala de sport a Şcolii George Bariţiu, duminică, 28 august de la ora 17, cu ocazia prezentării lotului de handbal a ACS Potaissa Turda, echipă promovată în prima ligă handbalistică a ţării după un parcurs excepţional pe întreaga durată a sezonului trecut pe care l-a terminat fără nicio înfrângere în meciurile oficiale.
Ceremonia de prezentare a lotului ACS Potaissa a fost inclusă în programul Zilelor Turzii şi a beneficiat de prezenţa lui Gheorghe Mureşan şi a preşedintelui onorific, Tudor Ştefănie.

Componenţii echipei turdene au fost prezentaţi de comentatorul de la Radio Cluj, Costică Petruş, cel care a fost dealtfel
prezentatorul de pe întreaga durată a Zilelor Municipiului Turda. Fiecare handbalist, antrenor sau oficial din jurul echipei a fost chemat pe teren în aplauzele unei săli pline până la refuz.
Iată lotul cu care ACS Potaissa Turda pe care ni l-a pus la dispoziţie cu amabilitate preşedintele Flaviu Costel Sâsâeac:
1. Levente Szabo – este considerat unul dintre cei mai buni portari, care a mai evoluat cu succes la: HC Odorheiu Secuiesc, „U" Cluj, UCM Reşiţa. La Turda a fost transferat de la colega de întrecere Dinamo Braşov.
2. Răzvan Ifrim – poate juca pe postul de inter şi a mai evoluat la Poli Iaşi.
Thumbnail image3. Yan Vizhboskyy – conducător de joc care a mai evoluat la: HC Lugansk (Ucraina), Metalurg Zaporoje, HC Minaur Baia Mare, UCM Reşiţa. La Turda, s-a transferat de la CSM Satu Mare.
4. Savic Nenad – pivot, a mai evoluat la echipe din Serbia, Ungaria, iar în România a jucat pentru Dinamo Bucureşti, transferul la Turda fiind făcut de la CSM Satu Mare. Este considerat unul dintre cei mai buni apărători din campionat.
5. Raul Marian – conducător de joc, a mai evoluat pentru: HC Sighişoara, „U" Cluj, HC Odorheiu Secuiesc. A fost unul dintre oamenii de bază în ediţia trecută de campionat, punând umărul serios la promovarea echipei.
6. Daniel Bera – extremă stângă, transferat la Turda de la contracandidata la promovare HC Făgăraş. Este un jucător tânăr, talentat şi de perspectivă.
7. Ionuţ Ştef – pivot, a mai evoluat pentru „U" Cluj, Poli Timişoara. La fel ca şi alţi componenţi au pus umărul la promovarea echipei Potaissa în liga naţională.
8. Dan Vasiloiu – extremă dreaptă, fost component a celor de la Lignitul Tg. Jiu, Dinamo Bucureşti. La Turda a fost transferat de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Sighişoara.
9. Mykhail Parkhaniuk – inter drept, a evoluat pentru echipe din campionatul Ucrainei şi Greciei. La Turda a fost transferat de la campioana Greciei, AEK Atena.
10. Flavius Câmpan – extremă dreaptă, a mai jucat pentru CSM Oradea, iar la Turda a venit pe filiera Centrului Naţional de Excelenţă de la Baia Mare.
11. Mircea Ilisie – pivot, a mai jucat pentru CSM Sebeş, iar la Turda a fost transferat de la CSM Satu Mare. A bifat toate meciurile din campania de promovare.
12. Cornel Medrea – portar, a mai evoluat la CSM Sebeş, este cel mai vechi component al lotului turdean, care la jocul de baraj a avut o evoluţie remarcabilă.
13. Cristian Suciu – extremă stângă, a apărat culorile echipelor HC Minaur şi HC Odorheiu Secuiesc. La Turda a fost transferat de la echipa HC Odorheiu Secuiesc.
14. Lucian Ignat – extremă stângă, a evoluat pentru UCM Reşiţa şi HC odorheiu Secuiesc, echipă de la care s-a transferat la Potaissa.
15. Andrei Pop – extremă dreaptă, jucător tânăr de perspectivă, care a fost transferat de la Extrem Baia Mare.
16. Vasile Viman – portar, transferat de la HC Minaur Baia Mare, care a mai apărat şi buturile celor de la Poli Timişoara.
17. Răzvan Pavel – extremă stângă, care a mai jucat pentru HC Vaslui şi "U" Cluj, echipă de la care s-a transferat la Potaissa Turda.
18. Adrian Ţone – inter drept, a mai jucat pentru: CSM Sebeş, HC Arad şi Poli Timişoara, echipă de la care s-a transferat la Turda.
19. Claudiu Dediu – inter stâng, a mai evoluat pentru: CSU Galaţi, Poli Iaşi, Steaua Bucureşti, echipă cu care a câştigat campionatul şi două cupe ale României, Ştiinţa Municipal Bacău, CSU Bucovina Suceava, echipă cu care s-a clasat pe locul 3, la finalul sezonului trecut, apoi s-a transferat la Potaissa.
Preşedinte de onoare: Tudor Ştefănie
Preşedinte executiv: Flaviu Costel Sâsâeac
Antrenor principal: Horaţiu Gal
Antrenor secund: Ovidiu Gal
Medic: dr. Flaviu Cucerzan
Maseur: Nicolae Lazăr
Thumbnail imageCu aceeaşi ocazie a fost programat un meci amical cu HC Minaur Baia Mare, o partidă a cărei minge de începere a fost dată de primarul Tudor Ştefănie. Cel care a primit pasa de la preşedintele onorific a fost uriaşul Ghiţă Mureşan care a condus mingea, prea mică pentru palmele sale, şi a marcat un gol cu concursul admirativ al portarului care nu a schiţat niciun gest la şutul marelui baschetbalist. Golul a fost aplaudat la scenă deschisă apoi starul de la Washington a strâns mâna fiecărui component al echipei turdene încurajându-i pentru noul sezon.
Primarul Tudor Ştefănie a vorbit celor prezenţi despre epopeea handbaliştilor turdeni, o epopeea care abia acum începe, chiar dacă au realizat o calificare de excepţie şi o premieră absolută pentru sportul turdean: "Ne pregătim pentru Prima Ligă. Obeictivul nostru a fost să ajungem în prima ligă de handbal a României. A fost posibil şi vă rog să îi aplaudaţi pe cei care au realizat întreaga muncă şi să le mulţumim. Conducerea tehnică, fraţii Gal, Flaviu Sâsâeac şi toţi cei care au fost în teren şi au contribuit la această performanţă. Este pentru prima dată când Turda are o echipă în Thumbnail imagePrima Ligă la o disciplină sportivă. Ne-am pregătiti destul de bine, sper să vă placă noua sală, dar sper ca la anul să avem o sală de 1000 sau 3000 de locuri astfel încât să onorăm acestă performanţă. Mulţumesc tuturor jucătorilor, am fost alături de ei la meciul de baraj şi vă rog să mă credeţi că am trăit cele mai intese momente, nu ştiţi mulţi ce înseamnă să fi la un meci de baraj. Sper ca sportul turdean să ajungă la înălţimea sportului românesc. Suntem pregătiţi să câştigăm cât mai multe meciuri, avem un lot mare. Cu ei vom rămâne în Prima Ligă, cu ei o să avem performanţe, cu ei o să ne mândrim, iată că de Turda se va auzi peste tot şi de data aceasta şi despre handbal. Îi mulţumesc lui Ghiţă Mureşan, un prieten de-al nostru. A început şcoala la Turda, de aici a plecat mai departe, a venit din nou cu sufletul la Turda, a deschis o Şcoală de Baschet şi este alături de noi în această zi minunată.
Şi Gheorghe Mureşan a ţinut să-i încurajeze pe băieţi: „Vreau să vă felicit şi vă doresc cât mai multe campionate în Prima Ligă. Pentru mine sportul ne e doar atunci când două echipe joacă să câştige. Pentru mine sportul este spectacol, indiferent dacă se joacă afară sau în sală, indiferent ce sport se joacă. Pentru mine sportul este cel mai frumos spectacol care se poate vedea. Domnule primar, felicitări, Turda, felicitări şi mult succes!"

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh