30
Ma, Apr
2 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

gunoi-mar-2015-1

Cei de la SC Domeniul Public Turda SA desfășoară ample acțiuni de curățare a carosabilului de pe străzile din Turda, cu precădere pe arterele cele mai des circulate. Mizeria și noroiul sunt măturate, strânse în grămezi, iar când se adună suficient material încât să poată fi transportat în mod eficace, un mijloc de transport al societății este încărcat cu ceea ce trebuie transportat de pe străzi.

De multe ori însă, trecătorii, cum văd o grămăjoară de praf sau noroi, încep să arunce peste deșeuri și tot felul de pungi, PET-uri ori hârtii. Acțiunea de măturare se face manual, inclusiv prin coordonarea asistaților social trimiși de Primăria Turda pentru a da o mână de ajutor la acțiunile de ecologizare stradală.

gunoi-mar-2015-2Pentru că între acțiunea de măturare și cea de ridicare a mizeriei trece ceva timp, cei de la SC Domeniul Public SA Turda fac apel la cetățeni să nu arunce peste grămezile de praf și noroi alte deșeuri, întrucât locul de depozitare a unor și a altora este diferit, cauzând astfel dificultăți celor care se ocupă cu salubrizarea orașului.

Pe de altă parte cetățenii susțin că ar fi nevoie de o mai bună coordonare între echipele de asistați sociali și cei care ridică mizeria măturată de aceștia, întrucât, susțin oamenii, pe anumite străzi, după trecerea măturătorilor grămezile rămân cam multe zile neridicate. Un exemplu concret este o mini-rampă formată de asistații sociali pe capătul străzii Mircea cel Bătrân, pe care directorul SC DPT SA, Adrian Sălăgean ne-a dat asigurări că angajații societății o vor ridica în cel mai scurt timp. Acolo, peste noroiul adunat de asistații sociali, oameni fără educație prea multă au aruncat deșeuri, iar alții, profitând de grămada în creștere, au aruncat crengi rezultae în urma toaletării arbuștilor din propria curte.

Însă pentru toate acestea există amenzi. Poliția Locală, sunteți pe recepție?

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh