12
Ma, Noi
44 New Articles

Eveniment
Typography

Încă trei localități din Republica Moldova au votat Unirea cu România prin decizii ale Consiliului Local. Astfel, numărul localităților care aleg România ajunge la 17. Deciziile vor continua în zilele, săptămânile și lunile următoare. 

Nu mai puțin de 17 primării de peste Prut sunt până în prezent semnatare a Declarației de Unire, în care reprezentații aleși ai comunităților își exprimă fără rezerve intenția de reîntregire a neamului prin Unirea cu România. În afară de acestea, mai sunt și alte localități unde atât primarul, cât și mulți dintre cetățeni  semnează pentru Unire, acesta fiind și cazul Sadovei, satului de baștină a președintelui Igor Dodon.

În următoarele săptămâni, alte zeci de localități vor semna astfel de declarații, totul culminând cu manifestația de Unire din 25 martie de la Chișinău, unde se vor aduna cel puțin 100.000 de oameni în Piața Marii Adunări Naționale.

„Sunt zile istorice pe care le trăim. E încurajator pentru mișcarea unionistă acest gest al primarilor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova de a-și arăta dorința de Unire. Facem un apel către Președinție, Guvern și Parlament să răspundă cu dragoste fraților noștri care vor să se unească cu Țara, întocmai ca acum 100 de ani”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Alianța pentru Centenar salută deciziile primăriilor și îi asigură pe semnatari că sunt așteptați acasă și că organizațiile componente vor depune toate măsurile necesare ca vocea lor să se facă auzită în rândul clasei politice de la București.

 

 

Lista localităților care au votat Unirea, până în acest moment / localitate (raion):

 1. Parcova (Edineț);
 2. Ulmu (Ialoveni);
 3. Bardar (Ialoveni);
 4. Ruseștii Noi (Ialoveni);
 5. Puhoi (Ialoveni);
 6. Văsieni (Ialoveni);
 7. Feștelița (Ștefan Vodă);
 8. Opaci (Căușeni);
 9. Gotești (Cantemir);
 10. Săseni (Călărași);
 11. Nişcani (Călăraşi);
 12. Sărătenii Vechi (Teleneşti);
 13. Grătieşti (Chişinău);
 14. Boghiceni, (Hânceşti);
 15. Codreanca (Străşeni);
 16. Floreni (Anenii Noi);
 17. Tărşiței (Teleneşti).

 

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 pune la dispoziția jurnaliștilor numerele de telefon ale primarilor din respectivele localități, în vederea documentării obiective și imparțiale a mișcării unioniste în rândul structurilor de administrație publică locală din Republica Moldova.

Contact: 0040744427004 / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

                                                                                                                                                      9 februarie 2018

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh