13
Mie, Noi
52 New Articles

Eveniment
Typography

Vă informăm că datorită contextului epidemiologic existent in Europa şi România precum şi condiţiilor meteorogice propice dezvoltării vectorilor- temperaturi ridicate urmate de ploi şi inundaţii în unele zone, au fost confirmate şi în Romania cazuri de infecţie cu virus West Nile.

Virusul West Nile este un potențial factor declanșator al unor afecțiuni grave (meningite, encefalite, meningoencefalite), principala cale de transmitere în rândul oamenilor fiind înțepătura tânțarilor infectați.
Pacienții dezvoltă simptomele după 3 - 15 zile de la contactarea virusului (înțepătura țânțarului).
Virusul nu se transmite prin atingere. Virusul West Nile nu poate fi transmis prin contact fizic.

80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care identificaţi semnele şi simptomele de mai jos vă recomandăm să vă prezentați de urgență la cel mai apropiat cabinet medical: febră ridicată, durere de cap intensă.

În cazurile severe, apar și simptome neurologice: rigiditate a gâtului, vărsături, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, slăbiciune musculară.

Prevenirea înțepăturilor de țânțar este principala recomandare pentru evitarea îmbolnăvirilor:

evitarea zonelor infestate de țânțari; evitarea zonelor din apropierea apelor; purtarea de pantaloni lungi şi bluze cu mânecă lungă în cazul expunerii la zone infestate de ţânţari; aplicarea de creme si spray-uri repelente pentru protecţie împotriva ţânțarilor; tratarea hainelor, corturilor și obiectelor de camping cu insecticid - a se evita aplicarea directa pe piele; asigurarea măsurilor de desecare a băltirilor de apă din jurul gospodăriilor; îndepărtarea recipientelor de apă stătută și a gunoiului menajer; împiedicarea pătrunderii ţânțarilor în casă (plase protecție la ferestre/uşi).

  

Cu considerație,

DIRECTOR EXECUTIV

Dr. MIHAI MOISESCU-GOIA

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh