20
Sam, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Încă un eveniment de suflet, organizat de Serviciul Public de Asistență Socială, proaspăt evoluat în Direcția de Asistență Socială Turda (D.A.S.T), a fost programat de ZMT 2018, zilele în care turdenii petrec, an de an. Este vorba de tradiționalul eveniment „Nunta de Aur”, în cadrul căruia cupluri de turdeni pe fețele cărora sunt inscripționați 50 de ani de conviețuire legală ca soț și soție sunt omagiați și premiați de comunitatea locală.

Directorul D.A.S.T., Monia Koti, a fost cea care, alături de primarul turdean Cristian Matei, a condus momentul festiv în cadrul căruia fiecare cuplu a fost felicitat. Una dintre principalele îndatoriri ale unui primar este aceea de a oficia căsătorii, iar Cristian Matei și-a luat în serios această obligație, stabilind și un record, simbolic, „recăsătorind” 50 de cupluri de turdeni. Primarul turdean, mai agreabil, parcă decât niciodată, bine dispus și stârnind zâmbete și bună dispoziție, s-a achitat de obligația legală, la moment asistând nu doar copii și rude ale celor sărbătoriți, ci și deputatul PSD Cristina Burciu, viceprimarul Lucian Nemeș (PSD), consilierul local Iulia Sămărtinean (PSD),consilierii locali Cristian Felezeu, Ciprian Rigman(PNL) și Bogdanffy Gabor-Norbert (UDMR), dar și preotul ortodox Dorin Sas, paroh în Spania, la Valdemoro, în suburbia madrilenă.

Cele 50 de cupluri au trăit momente emoționante, la aceasta contribuind și poetul și cântărețul Călin Pop, invitat la eveniment. Ei au fost premiați cu 650 lei/cuplu, conform hotărârii Consiliului local Turda, dar și cu flori, diplome și câte un volum din cartea lansată cu aceeași ocazie de scriitorul Ioan Bembea, „Preotul Ioan Opriș, martir al neamului”.

Când te gândești că acești semeni ai noștri au trăit împreună jumătate din existența României întregite la Alba Iulia în urmă cu un secol! La mulți ani!

---------------------------------------------------------------------

Mai multe foto de la eveniment, aici: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/14154-zmt-2018-nunta-de-aur

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh