26
Vi, Apr
3 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Forțele ISU Cluj au participat la ceremonia oficială dedicată Zilei Naționale a României desfășurată în Piața Avram Iancu din Municipiul Cluj-Napoca, în cadrul paradei militare, iar pompierii clujeni au asigurat un moment inedit prin desfășurarea unui drapel întins pe clădirea Cercului Militar în timpul intonării imnului național al României.

Blocul de defilare a fost deschis de prim-adjunctul unității, locotenent colonelul Drânda Gabriel, garda drapelului de luptă constituită din ofițeri și subofițeri din toate structurile inspectoratului și plutonul de defilare ce a cuprins subofițeri din subunitățile operative din județ.

O căruță de vestigiu, dotată cu pompă și rezervor de apă pentru stins incendii, utilizată de pompieri acum 100 de ani, a fost prezentată în cadrul blocului de defilare, precum și autospeciala de fabricație românească care reprezintă una dintre cele mai utilizate autospeciale de către pompierii militari. de mai bine de 30 de ani.

În blocul de defilare au fost prezentate echipamentele moderne din dotarea echipajelor operative ale ISU Cluj: motocicleta SMURD pentru acordarea primului ajutor medical în zonele aglomerate, autospeciala pentru medicul de urgență, ambulanța de terapie intensivă SMURD, autospeciala pentru transport personal și victime multiple, autospeciala de primă intervenție și comandă – destinată intervenției rapide sau asigurarea dispozitivului preliminar de intervenție, autospeciala de stins incendii de capacitate medie cu modul de descarcerare, autospeciala pentru stins incendii de capacitate mărită – cu o capacitate de 11 tone de apă și pompe de medie și înaltă presiune, autoscara-platformă pentru intervenții la înălțimi, autospeciala pentru scafandrii, o ambarcațiune pentru salvare și căutare la luciul apei, autospeciala pentru descarcerări grele, autospeciala pentru intervenții la accidente colective și calamități, containerul multirisc – destinat operațiunilor de pătrundere, salvare și căutare de sub dărâmături, containerul pentru iluminat – destinat iluminării întinse unde se desfășoară operațiuni de intervenție sau asigurarea rezervei de alimentare cu energie electrică pentru obiective sensibile.

Momentul desfășurării drapelului pe clădirea cercului militar a fost asigurat de către 17 pompieri militari atestați pentru salvări și lucru la înălțimi, coordonați de locotenent colonelul Tulai Ioan, comandantul Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh