29
Vi, Mar
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cum să ajungi în Silicon Valley față în față cu investitori ce au finanțat SpaceX și Facebook, dar și fondatori a unor acceleratoare celebre de startup-uri precum Y Combinator? Pentru Troop Travel răspunsul a fost câștigarea premiului cel mare în cadrul uneia dintre cele mai dure competiții dedicate startup-urilor, Startup Avalanche, în cadrul Techsylvania 2018. Au fost selectați din 280 de aplicanți și în finală au învins alte 14 startup-uri din 12 țări pentru a pleca în călătoria de două săptămâni oferită de Arobs Transilvania Software.  Mai mult, echipa spaniolă a participat la Techcrunch Disrupt SF, locul unde doar cele mai îndrăznețe proiecte din lume ajung să fie prezentate.

 

Troop Travel a creat o platformă de reducere a costurilor de călătorie pentru companii. Sistemul analizează ofertele a peste 1.200 de companii aeriene și peste două milioane de hoteluri pentru a găsii cea mai bună soluție. „Am concurat alături de echipe cu startup-uri din toate industriile, în diferite stadii de dezvoltare, cu proiecte și idei foarte bune. Cred că am reușit să câștigăm din cauza schimbărilor pe care le aducem în sistemul de planificare al unei călătorii, din cauza echipei și a tehnologiei pe care o dezvoltăm”, a explicat Dennis Vilović.

 

La șase luni de câștigarea premiului și după călătoria în SUA, Dennis Vilovic a explicat de ce un astfel de premiu este important pentru un early-stage startup, ce poate să învețe o echipă tânără dintr-o experiență precum cea din Silicon Valley și ce oportunități li s-au deschis în cele aproape șase luni de momentul în care Voicu Oprean, CEO și fondator AROBS Transilvania Software, le-a înmânat “biletul de avion” spre San Francisco.

 

Din Spania în Silicon Valley via Techsylvania  

 

„Câștigarea Startup Avalanche a venit exact la momentul potrivit pentru noi. Când ești la stadiul în care încerci să definești modul în care te vei poziționa pe piața câștigarea unui astfel de premiu îți acordă acces direct la antreprenori cu experiență și investitori. Ne-a ajutat mult să ne poziționăm mai bine pe piața și pentru noi acesta a fost marele câștig”, a explicat Dennis Vilović.

 

În Silicon Valley, echipa s-a întâlnit cu reprezentanții Founders Fund, un fond de investiții din San Francisco care a finanțat celebra companie SpaceX, dar a fost și unul dintre primii investitori ai Facebook. Founders Fund a fost creat în 2005, iar în 2016 ajunsese deja la 3 miliarde de dolari investiți în companii precum Airbnb sau Spotify.

 

“Cele două săptămâni petrecute în Silicon Valley au fost absolut nebune. Am primit feedback de la  partenerii unor fonduri de investiții precum Founders Fund, Plug’n’Play sau Y Combinator și chiar de la potențiali clienți. Am primit multe sfaturi despre cum trebuie să dezvoltăm un startup.  Această călătorie a fost precum un program personalizat de accelerare ori un incubator, dar axat exclusiv pe TroopTravel. Am analizat mult sfaturile primite și ne-am îmbunătățit modelul de business. Faptul că AROBS Transilvania Software a trimis un startup ca al nostru în Silicon Valley a însemnat noi orizonturi pentru echipă, noi conexiuni și chiar inspirație pentru viitor. Tot ce am învățat noi a avut un impact pozitiv asupra strategiei privind produsul nostru pe termen lung.”, a adăugat Dennis Vilović.

 

De ce sa alegi competiția Startup Avalanche?

 

Efortul făcut de echipele din spatele Techsylvania, Risky Business și AROBS Transilvania Software pentru susținerea startup-urilor si, pentru ca echipele să aibă parte de conexiunile necesare a adus concurenții cu un pas mai aproape de investitori din toată lumea.

 

"Sprijin mediul de afaceri și comunitatea antreprenorială de exact 20 de ani, de când am înființat AROBS Transilvania Software, pentru ca noi, în 1998, am pornit de la o firmă de apartament. Sunt convins că unul dintre motoarele de dezvoltare a comunității este spiritul antreprenorial și m-am angajat să sprijin ideile inovative și cu potențial real prin multe dintre acțiunile și evenimentele noastre. Și îi susțin pe tinerii antreprenori să meargă cu toată viteza înainte atunci când au găsit ceva ce funcționează, când lucrurile se întâmplă cum trebuie", a explicat Voicu Oprean, CEO și fondator AROBS Transilvania Software.

 

“Principalul motiv pentru care am decis să participăm la Techsylvania au fost speakerii și investitorii din toată lumea care au venit la Cluj-Napoca pentru eveniment. Când ești ales ca unul dintre cele 15 startup-uri echipa Startup Avalanche îți facilitează contactul cu mai mulți antreprenori, iar echipa Risky Business îți recomandă să ajungi la Cluj-Napoca cu o săptămână mai repede pentru a lucra alături de ei la prezentarea finală”, a adăugat Dennis Vilović.

 

Echipa Troop Travel a câstigat în cadrul Techsylvania și participarea la Techcrunch Disrupt San Francisco. O șansă unică pentru orice startup și cu atât mai mult pentru cele aflate la început, înainte de prima tură de finanțare. „A fost uimitor să vedem ce tehnologii se dezvoltă, iar nivelul de inovare pe care îl întâlnești acolo e incredibil. Să vezi cum funcționează ecosistemul startupurilor din San Francisco e o adevărată inspirație", a spus Dennis Vilović.

 

Sfatul lui Dennis Vilovic este ca orice startup care dezvoltă un produs ce are puterea să schimbe lumea să se înscrie la Startup Avalanche. “Nu trebuie să aveți un produs care generează deja venit și nici să nu ne fie teamă dacă aveți doar o versiune basic a lui. Înscrieţi-vă!”

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh