29
Vi, Mar
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Stimați iubitori de animale

   Joi, 28.03.2019 pentru asociația R.E.A.D.C. va fi o zi plină la Curtea de Apel Cluj, vor avea loc două dintre procesele intentate de asociația noastră împotriva A.N.S.V.S.A.readc turda

  1. Am formulat chemare în judecată împotriva A.N.S.V.S.A. pentru nelegalitatea structurii codului microcipului de identificare a câinilor existenți pe teritoriul României.

   Urmare a reglementării actuale, prin care s-a stabilit structura codului microcipului, legislația națională este în contradictoriu cu normele internaționale și nu respectă normele ISO, care se referă la unicitate și transabilitate.

   R.E.A.D.C. a contractat un producător de microcipuri pentru a ne fabrica transpondere, în vederea utilizării în activitatea noastră din România, dar am fost informați că nu se pot produce asemenea  microcipuri în formă actuală fiindca nu respecta normele internaționale ISO. Astfel în Ordinul nr. 1/ 2014 al A.N.S.V.S.A. normele ISO nu sunt respectate, intrucât prevede atât existența codului de țară cât și a celui de producator, însă România având un cod de țară (642), ar trebui să aplice doar acesta și pruducătorii să creeze transpondere cu acest cod.

   Problema structurii codului transponderului din România a fost susținută în cadrul procesului de expertul, invitat de asociația noastră, Dl. Dr. med. vet. Sven Hüther, consultant ISO și ICAR.

   Am depus la dosar și o scrisoare primită de asociația noastră de la Global Standard For Livestock Data ICAR, în care se precizează clar neregulile din forma actuală a structurii microcipului.

   Sperăm ca în urma dezbaterilor, Președintele Curții de Apel să înțeleagă principiile pe care se fundamentează elaborarea acestui cod: transparența și trasabilitatea și să ia o decizie favorabilă în identificarea corectă a animalelor iar această ilegalitate este doar una din cele 3 ce deturnează acțiunea de vaccinare antirabică.

  1. În 28.03.2019 începând cu orele 11.00 la Curtea De Apel Cluj va avea loc și procesul intentat de asociația noastră împotriva A.N.S.V.S.A. prin care solicităm anularea art. 2 lit. K si art. 9 alin. 4 teza întâi din Anexa Ordinului nr. 1/2014 al A.N.S.V.S.A., prin care ne indică faptul că Registrul de evidență al câinilor cu stăpân (R.E.C.S.) se află în gestiunea C.M.V.

   Observând că un registru național de interes public a fost dat în gestionarea unui organism privat, un O.N.G. al medicilor veterinari ( C.M.V.), fără o licitație publică și transparentă, fără a fi specificate în lege și norme costurile aplicate proprietarilor de animale la înscrierea în R.E.C.S., am decis să formulăm chemarea în judecată.

   Cei 5 milioane de proprietari de câini și încă 5-6 milioane de proprietari de pisici fac parte din acțiunea națională de vaccinare antirabică obligatorie și gratuită, iar condiționarea de plăti la libera negociere cu medicul, sau plăți fixe zădărnicesc comaterea bolilor transmisibile de la animal la om, privesc sănătatea publică și bunăstarea animalelor, cea ce ne obligă să ajungem din nou în fața Curții Constituționale a României. 

   R.E.C.S. a fost înființat și creat la nivel național cu intenția de a deservi o întreagă țară, fiind prin urmare de interes public și gratuit, precum Registrul Agricol și nu unul privatizat, însă datele în cauza trebuie sa fie publice, să poată fi accesate de către cetățeni.

   Un serviciu public ce are legătură cu sănătatea publică, drept garantat de Constituție, creat cu bani care nu se știe exact de unde provin, este dat în utilizarea și administrarea unei entități nonguvernamentale.

  Transparența care exista în momentul în care registrul era gratuit și se afla la o autoritate publică, pur și simplu a dispărut odată cu Ordinul nr. 1/2014 al A.N.S.V.S.A. 

   Fără nici o motivare sau explicație, un registru public național s-a privatizat pur și simplu.

 

    Conducerea R.E.A.D.C.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh