24
Mie, Apr
6 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Asociația R.E.A.D.C. și partenerii Tasso e.V. Germania prezintă rezultatele campaniei   de înregistrare/castrare/sterilizare a câinilor și pisicilor cu stăpân din orașul Sulina.readc turda

Mulțumim echipei de medici veterinari, condusă de dr. Mircea Ștefanache, și primarului orașului Sulina, Nicolae Răduș care, încă de la prima noastră campanie, a făcut tot posibilul să ne asigure condițiile necesare desfășurării activităților în bune condiții.

Costurile au fost suportate de către R.E.A.D.C. Turda și Asociația Tasso e.V. Germania, aplicând cele cinci etape obligatorii recomandate de TASSO e.V. după 37 de ani de experiență în monitorizarea animalelor și sprijin practic în reducerea abandonului canin.

Etape obligatorii:

1 - Educarea elevilor și informarea proprietarilor despre obligații dar și drepturi gratuite, ca de exemplu vaccinul antirabic plătit de la buget și UE https://www.facebook.com/readc.ro/posts/1419496521515564?__tn__=K-R.

2 - Înregistrarea și microciparea animalelor (deocamdată legea prevede costuri abuzive în interes de grup a C.M.V. – A.N.S.V.S.A.) https://www.youtube.com/watch?v=GMu3SaPgkIw&t=60s&fbclid=IwAR2ELNqDpaqvY8AM0ZlRQN-aBJEoRM1rc-oAg935bK6C-i25qvMn_jEvhwM

3 – Monitorizarea permanentă/recuperarea (ex. centrala telefonică de recuperare, înregistrare și consultanță).

4 - Castrarea animalelor (prioritate au persoanele defavorizate și pensionarii).

5 - Dezvoltarea culturii adopțiilor (ex. prezentarea „Abecedarului Educativ" în școli și colaborarea UAT cu ONG-uri serioase interne și internaționale).

Menționăm pentru informatorii de profunzime și intrușii pe funcții acoperite în lumea ONG, că TASSO e. V. oferă o platformă gratuită, SELTA, asociațiilor implicate în adopții, folosindu-se de această platformă chiar și agenții care critică plătiți „vestul" Europei.

Detalii și structuri vom prezenta în iarnă, deoarece acum suntem activi în teren.

Concluzii și rezultate:

Pozitiv:

Au fost înregistrate/microcipate/vaccinate antirabic în ultimii cinci ani cca 90% din animale în Sulina, Sf. Gheorge, Crișan, Letea, Periprava, Cardon,Somova,Partizani etc.

Se desfășoară încă înregistrarea și vaccinarea de completare la puii nou-născuți sau care nu au fost găsiți în gospodării.

S-au castrat/sterilizat peste 50% din populația canină cu stăpân din Sulina, iar populația felină în proporție de 30%. Restul proprietarilor refuză să respecte legea.

Există câțiva câini aduși de pe alte UAT sau lăsați liberi de către stăpâni, fenomen pe care sperăm să îl rezolvăm prin aplicarea de amenzi la următoarea acțiune de castrare, în iulie.

Datorită donațiilor de microcipuri, medicul veterinar concesionar Nan Ionel (și alții din zonă), împreună cu echipa, a putut vaccina antirabic în ultimi 5 ani toate localitățile concesionate. Delta Dunării și luncile afluenților constituie cel mai periculos ecosistem din Europa, cu specii  invazive, precum șacalii, care distrug întreaga faună, iar crescătorii de animale și siguranța publică sunt victimele sigure, nu bugetarii din birouri.

Concluzii și rezultate:

Negativ:

Delăsarea și nepăsarea mioritică, cu toate că acțiunea este gratuită.

Poliția/A.N.S.V.S.A./U.A.T. nu aplică amenzile la neînregistrare și castrare.

Poliția/Inspectorul agricol/Primăria nu aplică amenzi la „lăsarea liberă ori fărăsupraveghere a animalelor în spațiul public..."

Cu toate că această campanie a fost gratuită, iar proprietarii de animale au fost informați în prealabil, s-au prezentat foarte puțini, iar autoritățile nu îi amendează conform obligativității și fișei postului pe care îl dețin și pentru care sunt plătiți de către contribuabiliCa atare, vom demara procese prin „obligativitatea de a face", începând de la Guvern la A.N.S.V.S.A., la Prefect,Primari și până la Inspectorul Agricol.

Fără implicarea autorităților, de la Guvern, care emite legi împotriva acordurilor europene pe care le-a semnat, la A.N.S.V.S.A., care emite norme în interes de grup infracțional,  la C.M.V. ca sinapsă de control (vezi codul deontologic), la Poliție, Primărie, Ministerul Agriculturii, care nu vor să își „provoace electoratul" prin amenzile legale, în România nu va funcționa nimic pentru cetățean, iar afacerile „ecarisajul", „înregistrarea", „vaccinarea", vor spăla încă mulți bani de la buget cu ajutorul bugetarilor pe „funcție", ce neglijează legislația UE și deturnează Programul Național Strategic de Combatere a Zoonozelor din  România în interes financiar de „infiltrații sinapsă" la diferite paliere politice și ministeriale.

Zona estică a UE și a țării noastre este poarta de „ATAC" asimetric  cu viruși,  pe care A.N.S.V.S.A./Guvernul/SRI o neglijează. Vom sesiza pe cei responsabili in Cons. UE.

Protecția animalelor fără lupta pentru protecția proprietarilor este cinism.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh