28
Joi, Mar
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primăria Turda efectuează în perioada 01 Iulie- 7 Iulie 2019 operațiunea de deparazitare spații verzi și arbori pe domeniul public al  municipiului  Turda. Acțiunea se  desfășoară noaptea între orele 21:00 și 04:00 dar și pe parcursul zilei acolo unde sunt necesare intervenții suplimentare.dezinsectie turda

Acțiunea de deparazitare are in vedere combaterea următorilor vectori: omizi, căpușe, afide, cicade, țânțari

(inclusiv țânțarul tigru asiatic „Aedes Albopictus”- purtător al viruslui West Nile).

Cu ocazia operațiunii de deparazitare se vor trata următoarele tipuri de suprafețe:

  • cursuri de ape, lacuri, ștranduri, obiective turistice, parcuri, străzi, spații verzi precum și zonele  cu vegetație densă din preajma blocurilor.

La efectuarea operațiunii de deparazitare se utilizează următoarele produse insecticide : K-othrine Profi EC. 250 – substanța activă Deltamethrin, Solfac EW 50- substanța activă Cyfluthrin,  produse avizate de Ministerul Sănătății- Comisia Națională a Produselor Biocide. Acestea fac parte din grupa Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Biocidelor avizate pentru profilaxia sanitar umană. De asemenea, pentru eradicarea omizilor se vor utiliza produse de protecția plantelor Novadim Progress – 400g/l dimetoat, Reldan – 225g/l clorpirifos metil și Karate Zeon 50g/l (5,3%g/g) lamba – cihalotrin. Produsele de protecția plantelor vor fi utilizate doar in zonele unde este semnalată prezența omizilor.

Pentru o cât mai bună eficiență, activitatea de deparazitare trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public, cât și privat la nivelul localității, motiv pentru care facem un apel cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor de pe raza municipiului să efectueze operațiunea de deparazitare a proprietăților, suprafețe interioare, spații verzi, curți,  subsolurile blocurilor, odată cu acțiunea de pe domeniul public a Primăriei Turda.

Acțiunea se desfășoară în conformitate cu prevederile legale: Legea 101/2006, Ordinul nr.119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

         Actiunea de deparazitare este realizată de societatea DDD INSECTO SRL cu utilaje portabile și autopurtate.

Pentru informații suplimentare  vă stăm la dispoziție la numerele de telefon : 0726235850  și 0761614493.

 

 

 

DDD INSECTO SRL,

Gelu Borza

Telefon: 0761614493

Email : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Web site : www.dddborza.ro

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh