26
Vi, Apr
1 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din Romania filiala Cluj a organizat în data de 25 iulie 2019, în sala mare a Primăriei Turda, evenimentul „Copii sănătoși, părinți fericiți” , acțiune dedicata Zilei Mondiale apah ro turdade Luptă împotriva Hepatitei. 

Sub coordonarea științifică a dl. conf. dr. Tudor Lucian Pop, cei peste 60 de participanți au avut prilejul de a afla informații despre afecțiunile hepatice întâlnite la copii precum și modalitatea prin care un stil de viață echilibrat și practicarea mișcării pot preveni  aceste afecțiuni.

 Rolul femeilor în prevenția și tratamentul afecțiunilor hepatice a fost  subliniat în prezentarea susținută de d-na psiholog Cerasela Libeg, care a atras atenția asupra manifestărilor  din punct de vedere psihologic, specifice copiilor cu probleme hepatice, si modalitatea prin care familia și în special mama, trebuie sa  abordeze si să susțină micul pacient.

 Doamna  nutriționist Cristina Hanuschi, a făcut o trecere în revistă a alimentelor care trebuie sau nu consumate de către un pacient cu afecțiuni hepatice, concluzionând însă că nu doar în cazuri de boală este recomandat regim echilibrat alimentar, ci și la modul general, având astfel grijă de sănătatea noastră și prevenind îmbolnăvirile.

 „Exemple de buna practică în alimentație” a fost tema susținută de d-na prof. dr. Dana Pasc,  care a venit cu informații în ceea ce privește compoziția chimică a alimentelor și asupra combinațiilor alimentare recomandate. De asemenea, a prezentat  câteva preparate sănătoase făcute cu ingrediente simple, la îndemâna  oricui.

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) marchează și în acest an Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitelor prin mai multe acțiuni care au drept obiective creșterea gradului de conștientizare privind virusurile hepatice în rândul societății, creșterea numărului celor care se testează și promovarea unui stil de viață echilibrat și a respectării tratamentului în cazul celor care sunt diagnosticați cu o afecțiune cronică.

În săptămâna 22 – 28 iulie in Cluj,  București, Brașov, Iași si Giurgiu se desfășoară mai multe acțiuni care marchează Ziua Mondiala de Lupta împotriva Hepatitei.  

 

Catalina Mărginean

Apah-ro Cluj

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh