18
Joi, Apr
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Programul educațional Ajunem MARI anunță extinderea apelului la voluntariat pentru susținerea  copiilor și tinerilor din centrele de plasament pe parcursul anului școlar 2019-2020. În 20 din cele 24 de asociatia ajungem marijudețe în care programul este implementat, este nevoie de voluntari care să dedice 3 ore pe săptămână activităților cu copiii din centre.

Înscrierile sunt deschise până la data de 1 septembrie pentru: Argeș (localitățile Câmpulung și Mioveni), Mureș (Reghin, Sâncraiu de Mureș și Sântana de Mureș), Prahova (Câmpina, Băicoi, Plopeni, Breaza și Vălenii de Munte), Timiș (Recaș și Lugoj).  

În județele: Arad (orașul Sântana), Bacău (orașul Bacău), Bihor (comuna Sâniob), Botoșani (orașul Botoșani), Brăila (orașul Brăila), Brașov (localitățile Codlea, Dacia, Rupea, Tarlungeni, Harman, Săcele și Teliu), Buzău (Buzău, Râmnicu Sărat și Beceni), Cluj (Gherla și Turda), Constanța (Agigea și Mangalia), Dâmbovița (Târgoviște), Hunedoara (Deva și Hunedoara), Ilfov (Periș și Voluntari), Neamț (Piatra Neamț), Sibiu (Sibiu, Orlat și Agârbiciu), Suceava (Suceava) și Vrancea (Dumbrăveni, Odobești și Panciu), înscrierile la voluntariat sunt deschise până la data de 8 septembrie.

Copiii din centrele de plasament au nevoie de oameni calzi care să îi asculte, să îi învețe și să îi încurajeze permanent. Ei nu au familia aproape, iar personalul din centre este insuficient pentru a acoperi nevoile copiilor. Prin programul Ajungem MARI, voluntarii merg săptămânal în centre și îi ajută pe copii să scrie și să socotească, să recupereze informațiile pe care nu le-au înțeles la școală, să fie mai atenți, mai răbdători și să își controleze emoțiile. Ei devin pentru copii prieteni și modele de viață.

“Important e să vii cu inima deschisă, să îi cunoști și să îi accepți pe copii așa cum sunt. Abia după ce se creează o relație, voluntarii își pot seta obiective de învățare. Sunt copii sensibili și minunați, cu răni mari în suflet, iar după toate experiențele triste prin care au trecut, ei își doresc în primul rând acceptare și prietenie” spune Iarina Taban, fondatoarea programului.

Voluntarii participă la un training de inițiere în metode de lucru cu copiii și sunt repartizați la centre în funcție de abilitățile și programul lor, nevoile copiilor și distanța față de centru. Ei vor merge timp de 8 luni în echipe de 2 sau 3 voluntari la grupe de 3-6 copii, pentru ședințe de recuperare sau pregătire școlară, ateliere de cunoștințe generale și ateliere creative. Vârsta minima pentru voluntariat este de 16 ani.

„Pentru mine e incredibil câtă energie și bună dispoziție pot transmite copiii pe care îi vizitez! Plec de acolo cu bateriile încarcate, lucru pe care l-am mai auzit și la alți voluntari, însă până nu am simțit pe pielea mea, mi se părea de necrezut.” Ruxandra, voluntar Ajungem MARI în Cluj-Napoca.

Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro la secțiunea Devino Voluntar, unde se găsesc și toate detaliile despre program. 

_____________________________________________________

 

 

Programul educațional Ajungem Mari – Asociația Lindenfeld

Asociația Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are că obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.

Ajungem MARI este principalul program al Asociației Lindenfeld și susține educația a peste 2.200 de copii din centre de plasament și medii defavorizate din București și 24 de județe prin mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de pregătire şcolară într-un mod interactiv alături de peste 1.600 de voluntari. Alte proiecte includ: cursuri vocaționale, ieșiri recreative și educative, excursii, tabere, educație financiară, antreprenporială şi pentru sănătate, consiliere vocaţională și vizite de orientare profesională.

Toate proiectele Ajungem MARI au rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilităţi pentru a deveni adulți responsabili și independenți.

Website: www.ajungemmari.ro

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Noutăți şi poveşti ale voluntarilor de la activităţile cu copiii: facebook.com/ajungemmari/

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh