25
Joi, Apr
3 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în diferite moduri în fiecare țară, indiferent de naționalitate, religie, credință sau ideologie politică.ziua mondiala

Prin creșterea gradului de conștientizare și educație putem crea o lume în care animalele sunt întotdeauna recunoscute ca ființe simțitoare, iar respectarea deplină a acestora este întotdeauna răsplătită.

Ziua Mondială a Animalelor a fost inițiată de către Heinrich Zimmermann care a organizat pentru prima dată Ziua Mondială a Animalelor pe 24 martie 1925 la PALATUL SPORTURILOR din Berlin, Germania.

Evenimentul a fost programat inițial pentru data de 3 octombrie, pentru a se alinia cu sărbătoarea Sfântului Francisc de Assisi, patronul spiritual, protectorul ceresc al mediului și animalelor fondator al ordinului Franciscan ce și-a dedicat viața după exemplul lui Isus-Imitatio Cristiascultându-i sfatul în fața crucii la San Damiano.

Noi asociația R.E.A.D.C. ajutămși protezjăm practic animalele și cetațeni prin implicare și aplicarea fermă a celor  4 principii- Educare, Înregistrae,Castrare si Dezvoltarea Culturii Adoptiilor.

Iar prin lupta în instanță împotriva corupției și abuzului în funcție  sprijinim drepturile animalelor și ale proprietarilor .

https://readc.ro/activitati/costuri-ilegale-impuse-proprietarilor-de-caini-anulate-de-instanta

Curtea Constituțională  a României în sentința specifică ”Sănătatea publică și bunăstarea animalelor este responsabilitatea fiecărui cetatean”

 

În încheiere,

Eseul Responsabilitații,

Prea aproape de Orient, prea departe de Assisi

 

Anul acesta analizăm zicala românească,culeasă săptamânile trecute în Delta Dunarii la acțiunile de Educare, Înregistrare,Vaccinare și Castrare,

”Latră precum câinii  în Giurgiu”

Zicala tradițională ce arată modul nostru de a interacționa cu, câinele în momentul în care nu mai are utilitate.

După vânzarea oilor la Turci , câinii care nu erau de ajutor în moddirect, erau lăsați legați de copaci în jurul maidanului, rămânând cu numele de maidanezi.

Maidan, adică târg la ardeleni ,obor la munteni, era  un  loc deschis lângă cetăți. (Maidan- cuvint persan turcit. Cainele conform Profetului  este un animal blestemat).

Aceeași tradiție de abandon o aplică chiar ANSV-SA (nu mai întrebați, repetăm,SA nu este Societate pe Acțiuni ) ce privatizeazăProgramul Național Strategic de Combatere a Bolilor,( ca exemplu, vaccinarea antirabică a câinilor) în interes de grup, fără a ține cont de sănătatea publică și bunăstarea animalelor.

Obligație de control, supraveghere și eradicare (SCRISĂ în Funcția Postului  plătit de contribuabili )a bolilor transmisibile de la animal la om,  numite EPIZOOTII,  precum rabia ca boală mortală  la om.

Alți  parteneri ai tradiției noastre iresponsabile, Colegiul Medicilor Veterinari, ca ONG socio-profesional, au uitat codul deontologic, ce spune că sănătatea animalelor și cea publică este prioritară intereselor individuale sau de grup, și pretind bani la înregistrarea câinilor, ca șantaj pentru a  primi vaccinul antirabic gratuit,  plătit de la buget, ca parte a aceluiași Program Național de Combatere a Rabiei.

Proprietarii de câini, fiind majoritatea din mediul urban , săraci și pensionari,  nu pot plăti privatizarea ilegală a înregistrării și aplicarea vaccinului antirabic,  așa că abandonează câinii.

Maidanezul este hăituit, capturat și ucis,  aceste acțiuni fiind autorizate tot de cele două entități din care fac parte medici veterinari cotizanți în sistem.

Noi, societatea civilă, suntem la fel de lași și proști pentru că acceptăm toate aceste furturi,crime și abuzuri, ca acum 800 de ani, când se abandonau câinii în Giurgiu, Calafat, Vadul Oii, etc.

Iar noi,ca ONG și reprezentanți ai societății civile, dorim săatragem atenția autorităților de control, ce nu reacționaeză deoarece fac parte din același sistem finanțat de la buget.

Rămâne doar ecoul tradițional al delăsării față de 8 milioane de proprietari de carnasiere de curte,ce Latrăprecum câinii în Giurgiu.

 

Sursa foto: reddit.com

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh