19
Vi, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În prima din cele trei zile ale Festivalului Toleranței și Promovării Incluziunii Sociale, turdenii au putut admira Garda Națională de la Alba Iulia, spectacolul „Multiculturalitate prin dansuri tradiționale festivalul tolerantei siautohtone”, un spectacol de magie a flăcărilor și iluzionism susținut de Fakir Rodani (Elveția) și filmul documentar „Băbăluda de la Buru”.

A doua zi, sâmbătă, 19 octombrie 2019, în Parcul Central, au fost programate o serie de evenimente care i-au încântat pe cei prezenți: spectacolul „Pe urmele străbunilor „Dacii și Romanii” (susținut de Asociația  Culturala Veteres Milites Sibiu, Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova , Asociația Magna Nemesis Alba Iulia, Legio/Adivtrix), tabere civile/militare (ateliere meșteșugărești, tir cu arcul, obiceiuri și tradiții etc.), prezentări și demonstrații militare ale trupelor participante, lupte de gladiatori, dansuri antice.

Copiilor le-au fost pregătite momente teatrale și muzicale susținute de actorii Teatrului Aureliu Manea din Turda,  majorete și dansuri moderne. În același timp, în Parcul Central au fost organizate o serie de expoziții și ateliere:

      - CASA COLECȚIILOR TURDA     -  Expoziție covoare perioada medieval

  • Expoziție “decor dacic”

- EXPOZITIE PICTURA – Cornel Vana

- EXPOZIȚIE DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ - Luca Sebastian Vasile 

- EXPOZITIE DE ARTA -  LIRICA ABSTRACTA – Grim Paraschiva

- EXPOZITIE : Costume populare autohtone

 

- ATELIERE DE CREAȚIE PENTRU ADULȚI ȘI COPII Ateliere de creație: arta prin ochi de copil /pictură/ desen/quilling/broderie cu mărgele/Premii

- ATELIERE CULINARE : Slow Food Turda

- ATELIERE MESTESUGARESTI: coafura romană / roata olarului/ război de țesut/ arta cusutului manual/

 

- EXERCITIU de informare, cunoaștere și respect  în traficul rutier. Aplicații pentru copii. Premii.-  Inspectoratul De Poliție Județeană Cluj

- EXERCITIU de  Prim Ajutor  - Societatea  Națională De Cruce Roșie Din România (SNCRR) - FILIALA CLUJ

- CONCURS DE TIR (AIRSOFT) - Concurs de tir cu replică airsoft la ținta staționară. 

În cadrul aceluiași eveniment, la Fabrica de timp liber din Turda, din Piața Romană nr. 16-18 s-a desfășurat spectacolul de teatru  - Povesti Neștiute – Coordonator Dragoș Pleșa.

După amiaza, tot în Parcul Central la scena din aer liber s-a derulat spectacolul „Promovarea interculturalității și a toleranței interetnice prin cântec dansuri, muzică și obiceiuri” la care și-au adus aportul Formația de Tulnicărese din Avram Iancu, județul Alba, șezătoare cu bunicii comunității și ansambluri folclorice.

Pentru mai multe foto, accesați link-ul: https://www.facebook.com/groups/AziInTurda/ 

Foto video: Primăria Turda

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh