19
Vi, Apr
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Radu Hanga, fiul cel mare al fostului primar din Câmpia Turzii, va fi pre­şedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB) pentru o perioadă de patru ani. Mandatul său în fruntea bursei românești va începe de la finele radu hanga fiullunii ianuarie sau începutul lui februarie 2020.

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB), printre care SIF-uri, administratori de pensii Pilon II sau Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au ales miercuri, 20 noiembrie 2019, componenţa Consiliului de Administraţie al BVB şi preşedintele, pentru o perioadă de patru ani începând cu ianuarie 2020, în condiţiile în care mandatul actualului board al bursei se apropie de final.

În urma votului, noul board al bursei va fi format din: Mihaela Bîciu, Claudia Ionescu, Octavian Molnăr, Robert Pană, Răzvan Raţ, Ştefan Szitas, Radu Hanga, Dragoş Neacşu şi Dan Paul.

Acţionarii BVB şi-au exprimat voturile pentru componenţa Consiliului Bursei iar Radu Hanga a fost ales ca viitorul preşedinte al BVB, cu 68,96% din voturile exprimate.

Radu Hanga este în prezent preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Noua poziție la care accede fiul fostului primar din Câmpia Turzii (în trecut director general al Industria Sârmei Câmpia Turzii și al Combinatului de Utilaj Greu Cluj-Napoca) dovedește, încă o dată, că „așchia nu sare departe de tăietor”.

 -------------

Conform bursa.ro, Radu Hanga este licenţiat în inginerie la Facultatea de Electrotehnică a Universităţii Tehnice din Cluj - Napoca (UTCN), are studii academice postuniversitare efectuate la Universitatea Babeş - Bolyai şi UTCN şi a urmat Programul MBA la Institutul Naţional de Dezvoltare Economică (INDE).

A debutat în industria financiară ca Analist la SSIF Broker, actualul BRK Financial Group, ocupând apoi funcţia de Ofiţer Piaţa de Capital la Banca Transilvania,Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie la BT Securities, Şef Departament Piaţa de Capital la Banca Transilvania şi Director General la BT Asset Management SAI, printre altele.

Din 2017 este membru în board-ul Bursei de Valori Bucureşti.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh