26
Vi, Apr
2 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Rezumat intervenție pentru stingerea incendiului de la Mânăstirea Sfinții Martiri Brâncoveni din Mărișel:

„Trei autospeciale pentru stins incendii și 14 pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins două anexe și s-au propagat la acopincendiu marisel erișul și un perete exterior al chiliilor mănăstirii.

Un aport important au avut-o cca 20 de localnici care au intervenit până la sosirea pompierilor și alături de aceștia pentru a limita și stinge flăcările izbucnite în spațiile mănăstirii. De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Mărișel a participat la intervenția desfășurată.

Operațiunile de stingere au durat mai bine de două ore, fiind necesară decopertarea învelitorilor acoperișurilor afectate și eliminarea tuturor focarele existente.

Au fost distruse de flăcări acoperișul încăperii individuale (cca 150 mp), în care funcționa centrala termică, lemnăria construită pe structură de lemn, inclusiv cca 2 mc de lemne pentru foc depozitați în aceasta, și o porțiune de cca 100 mp din acoperișul chiliilor.

Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar din cercetările preliminare se pare că focul a pornit de la un generator electric cu defecțiuni sau suprasolicitat”, ne transmite purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maiorul Andrei Biriș.

Citește aici știrea inițială: 

A luat foc Mănăstirea de la Mărișel. Localnicii au intervenit imediat (foto+video)

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh