18
Joi, Apr
16 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cei de la ISU Cluj ne-au informat în urmă cu puține minute că, în jurul orei 13.00 au fost solicitați, printr-un apel de urgență, să intervină pentru a salva un bărbat, care se pare că a căzut de pe un versant din Cheile Turzii. „Au fost alertate o autospecialăchele turzii elicopter smurd cu echipamente de salvări de la înălțimi, un echipaj SAJ, elicopterul SMURD de la Jibou și serviciul salvamont din Cheile Turzii. Se pare că bărbatul, în vârstă de cca 30 de ani, a căzut de la o înălțime între 20-30 m și s-a oprit într-un punct intermediar de pe versantul drept (dinspre Mihai Viteazul spre Petrești). Echipajul salvamont a ajuns la bărbat, i-a acordat primul ajutor și l-au pregătit pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului. Echipajul elicopterului SMURD a reușit să-l preia pe bărbat și să-l aducă la un nivel mai ușor accesibil, unde s-a încercat stabilizarea lui pentru a fi transportat la spital”, ne-au transmis cei de la ISU Cluj.

intervenția a avut un grad ridicat de risc și a fost, în cea mai mare parte, meritul echipajului  salvamont și al elicopterului SMURD. Pompierii au sprijinit  acțiunile de acordare a asistenței medicale de urgență pentru stabilirea acestuia. După ora 15, bărbatul a fost stabilizat și urcat în elicopterul SMURD cu care v-a fi transferat la spitalul din Târgu Mureș.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj ne-a transmis, referitor la neplăcutul eveniment: „Din primele informații,  un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Cluj-Napoca, care desfășura activități de cățărare, ar fi căzut de la cca 20 m. Fiind o zona greu accesibilă, la fața locului s-a deplasat un elicopter pentru a prelua victima. Zona ar fi cunoscută sub denumirea ”Peretele aerian”, ne-au mai informat polițiștii.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh