29
Vi, Mar
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Organizații de protecția animalelor din toata țara își unesc forțele pentru a anula în instanță Hotărârea Guvernului Cîțu de modificare a HG1059/2013, prin care se dă liber la masacrul câinilor și la construirea de centre de exterminare la nivel județean. judecata guvern catu

 Marius Chirca, reprezentantul Asociației Kola Kariola, liderul asocierii care va depune acest demers in instanță, a declarat: „Ne-am obișnuit în atâția ani cu abuzurile autorităților. Însă ce a făcut acum acest Guvern nu a îndrăznit să facă nici un alt Guvern înainte. Deja firmele de hingheri deghizate în ONG-uri, care desfășoară EXCLUSIV activități din CONTRACTE  CU STATUL, și-au trimis ofertele către primarii, pentru că acum speră că vor putea comite abuzuri fără nici un fel de opreliști. Avem însă o veste proastă pentru ei: ii vom opri." 

Față de forma publicată pe site-ul ANSVSA, inițiatorul acestui proiect, hotărârea apărută in Monitorul Oficial în data 8 februarie a suferit modificări menite să îngreuneze și mai mult adopția câinilor din adăposturi și să crească numărul câinilor uciși: asociațiile nu ar mai avea dreptul de a adopta din adăposturile publice mai mult de 20 de câini pe lună; asociațiile care nu dețin adăpost autorizat nu ar mai putea adopta câini din adăposturile publice decât in baza unei „declarații pe proprie răspundere" privind locația unde vor sta câinii pana la adopție; persoanele fizice nu vor putea adopta mai mult de 2 câini decât cu acordul vecinilor sau al asociațiilor de proprietari. 

 Am încercat pe toate căile sa evitam acest proces si am sperat ca Guvernul va lua decizia corectă și o va revoca. 95 de asociații au inițiat o petiție care în numai câteva zile a strâns peste 46 de mii de semnături.

 https://www.petitieonline.com/respingei_propunerea_ansvsa_de_gestionare_a_cainilor_fr_stpan_la_nivel_judeean?fbclid=IwAR0cPp9phUFIdHPD032dXxN8Go2viZ0PynBCE7i18MHk8KciYZXjkM08r0Q#sign

 I-am scris personal domnului Cîțu si i-am explicat de ce aceste modificări la lege nu vor rezolva problema prezentei câinilor pe străzi, ci vor facilita cheltuituirea de bani publici prin firme de casă, am trimis punctul nostru de vedere la Guvern și la ANSVSA, am participat la așa-zisa dezbatere publică organizată de reprezentanții ANSVSA, care nu au luat în calcul absolut nici un aspect din cele expuse de noi. Este dureros și frustrant sa constatăm că în loc să colaboreze cu asociațiile de profil, cu cetățenii supuși la o traumă psihică ani la rând fără nici un fel de rezultat în afara de cheltuirea unor sume exagerat și nejustificat de mari de la bugetele locale, autoritățile preferă sa ne ignore.

 Din asocierea care va ataca în Contencios administrativ această Hotărâre fac parte următoarele organizații: Asociatia Kola Kariola - lider de asociere, A doua șansă - Râmnicu Vâlcea, Angels 4 Animals – Timiș, Anima Pro Terra – Dej, Animal Shields – Oradea, APPA – Beiuș, Arca lui Noe – Cluj, Be Human - Vatra Dornei, BUN fon Animals - Râmnicu Vâlcea, Casa lui Patrocle – Suceava, Chance - CARES – București, Codițe Fericite – Adjud, CORAS - Baia Mare, DARLA – Cluj, Fiona și Prietenii – Adjud, Hăpluț și prietenii – Buzău, Happy Dogs and Other Animals – Oradea, Happy Tails – Timișoara, Help Animals From Onești, Innocente – Salonta, Lăbuțe Prietenoase – Reșița, Luptând Salvam o Viață – Timiș, Asociația Micaela – Timișoara, Nuca Animal Welfare – Cluj, Phrosa's Sanctuary – București, Polaris - Târgu Neamț, Prieteni fără Grai – Ploiești, Prietenii lui Azor - Alba Iulia, Red Panda – București, Rin Tin Tin – Timiș, RRR - Rottweiler Rescue Romania – Ilfov, ROX – Tulcea, Salvați animalele - Baia Mare, Save and Smile - Târgu Mureș, Save the Dogs and Other Animals – Cernavodă, Seelen Fur Seelchen – Bârlad, Și ei au dreptul la viată – Fălticeni, Sprijin pentru animale – Hunedoara, Suflete dragi – București, Suntem vocea lor - Sighetu Marmației, Trei Frați Pătați – Turda, Sfântul Mucenic Trifon, Ocrotitorul Animalelor – Iași, Ultima speranță la viață – Bârlad, Voice for the Voiceless – Slobozia, Youth for Neamț, Asociația Nas Rece, Inimă Caldă - Câmpulung Moldovenesc.

(lista este în continuare deschisă)

 

Pentru mai multe informatii o puteti contacta pe Ioana Rosenberg la tel: 0753.094.382 sau pe e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 notă: fotografia este făcută într-unul din adăposturile de stat, unde mulți câini își găsesc sfârșitul.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh