16
Ma, Apr
14 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Concluziile Agenției Europene a Medicamentului (EMA) 20.04.2021 în ceea ce privește vaccinul dezvoltat de compania Johnson&Johnson, cu regim de administrare monodozăvaccinul johnson&johnson
✅ Raportul risc-beneficiu pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania Johnson&Johnson, denumit “COVID-19 Vaccine Janssen”, rămâne nemodificat - beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 depășesc riscurile efectelor adverse.
✔️ Apariția unor afecțiuni care asociază tromboză și trombocitopenie a fost întâlnită extrem de rar în cazul pacienților vaccinați cu acest ser - au fost raportate 8 cazuri în SUA după 7 milioane de administrări.
✔️ Aceste afecțiuni au fost întâlnite mai frecvent la persoane cu vârstă sub 60 ani, majoritar femei, în primele 3 săptămâni de la vaccinare.
✅ Până la acest moment nu au fost identificați factori de risc care să predispună la apariția acestor evenimente.
✅ Informațiile despre produs (Rezumatul Caracteristicilor Produsului și Prospectul) vor fi actualizate pentru a include date de atenționare cu privire la riscul de apariție a trombocitopeniei și tulburărilor de coagulare.
‼️ Se recomandă contactarea de urgență a medicului dacă sunt constatate următoarele simptome în primele 3 săptămâni de la vaccinare:
- dificultăți de respirație;
- durere în piept;
- umflarea picioarelor;
- durere abdominală puternică și persistentă;
- dureri de cap persistente;
- vedere încețoșată;
- pete mici de sânge sub piele la distanță de locul administrării vaccinului.
Recomandăm raportarea oricărei reacții adverse suspectate atât de către profesioniști cât și de către pacienți (https://covid19.anm.ro).
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh