28
Joi, Mar
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ministerul Apărării Naționale, prin Statul Major al Apărării, a organizat joi, 22 aprilie, în sistem videoteleconferinţă, convocarea de pregătire pentru apărare a persoanelor cu atribuţii de conducere în domeniul administraţiei publice la nivel central.mapn

Agenda discuțiilor, la care au luat parte miniştri şi demnitari cu rang corespunzător acestora, secretari, subsecretari și consilieri de stat, a cuprins teme de interes precum Priorităţile politicii de apărare, conform noilor documente de planificare a apărării la nivel naţional şi departamentalArmata României – misiuni şi priorităţi în 2021 sau Dimensiunea interinstituțională a proiectului PESCO (Cooperarea Structurată Permanentă) privind Mobilitatea Militară.

Convocarea, planificată cu mai mult timp în urmă, a fost organizată în baza Hotărârii Guvernului nr. 969/2007 privind organizarea, desfăşurarea şi conducerea pregătirii pentru apărare a persoanelor cu atribuţii de conducere în domeniul administraţiei publice, la nivel central şi local, și în baza Decretului Preşedintelui României nr.1137 din 23.12.2020 prin care a fost învestit un nou Guvern al României.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, adresându-se participanților, a subliniat importanța acestei convocări de pregătire. „Vă propunem să ne cunoașteți, pentru că vrem să știți că Armata României este formată din profesioniști care își cunosc meseria și care nu vor ezita niciodată să își apere țara. Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru că nu putem face asta singuri și nici nu o vom putea face fără o pregătire temeinică și o dotare corespunzătoare”, a spus ministrul Ciucă.

În cadrul temei „Armata României – misiuni și priorități în 2021”, șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a prezentat misiunile și obiectivele Armatei României și prioritățile în dezvoltarea capabilităților, în baza nivelului de ambiție al instituției militare și a implementării concluziilor Analizei Strategice a Apărării. „Până în 2024, urmărim să consolidăm capabilitățile prezente, asigurând cea mai bună capacitate de reacție cu mijloacele din dotare, să dezvoltăm capabilități relevante, folosind judicios fondurile pentru dotare și să ridicăm nivelul de educație al personalului pentru realizarea saltului calitativ la cerințele războiului modern”, a declarat șeful SMAp.

De asemenea, șeful Apărării a evidențiat creșterea riscurilor și amenințărilor în regiune, importanța anticipării strategice, a poziționării și capacității de reacție a Armatei României, precum și rolul vital al contribuțiilor aliaților în scopul creșterii nivelului de securitate națională și regională. 

 

 

Biroul de presă al MApN

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh