19
Vi, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primul eveniment al ediției a cincea a Festivalului internațional de Teatru Turda (F.I.T.T.), 2021, a fost conferința de presă susținută de directorul Teatrului Național Aureliu Manea din Turda și primarul orașului, Cristian Matei.teatru

Primarul turdean, Cristian Matei: „Nu am decât să îi felicit pe toți cei care au adus teatrul la nivelul de azi și pentru eforturile pe care le fac. Am făcut teatrul turdean cunoscut peste tot. Poate acesta este și motivul pentru care teatrul din Turda a devenit Teatru Național, cu această ușurință de acordare a acestei titulaturi chiar de către Ministerul Culturii. Aș vrea să știe toată lumea că suntem în etapa de evaluare a ofertelor pentru proiectarea și execuția noului teatru, care va arăta altcumva după modernizare, după ce își va pune amprenta un proiect european pe el. Această etapă de evaluare probabil că se finalizează în două săptămâni, apoi începe perioada de proiectare,  care durează 6 luni, după care începe etapa de execuție propriu zisă. Dorim să iasă ceva deosebit, să respectăm toate normele internaționale de existență a unui locaș de cultură adevărat, în maximum doi ani”, a informat primarul turdean, înainte de a ura succes Festivalului Internațional de Teatru și cât mai mulți spectatori.

Directorul Teatrului Național Aureliu Manea, actorul Cătălin Grigoraș, a dezvăluit despre această a cincea ediție a Festivalului internațional de Teatru Turda (F.I.T.T.): „Am spus, împreună cu echipa de organizare, că în acest an, având în vedere restricțiile existente, că vom face o ediție restrânsă, așa cum am avut și anul trecut, dar, când am numărat, la final, am văzut că sunt în jur de 80 de evenimente culturale, timp de 10 zile, la Turda. Nu este ușor, dar ne vom mobiliza. Avem în jur de 100 de voluntari alături de artiști, organizatori, și vom duce la bun sfârșit acest festival. Sunt 4 secțiuni, indoor, outdoor, universități și online, pentru că în acest an ne-a fost foarte greu să organizăm venirea celor din străinătate și pentru a nu contracta anumite trupe și a se anula anumite zboruri, am preferat să facem și în acest an online. Avem trupe din Italia, din Argentina, care vor presta online pe pagina festivalului sau pe pagina de Facebook a teatrului. (...)Se vor păstra toate măsurile de siguranță, masca este obligatorie la interior, se va lua temperatura, toate acele măsuri cu care ne-am obișnuit de un an și ceva”, a spus directorul Grigoraș.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh