20
Sam, Apr
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Operatorii căutare salvare evacuare din cadrul Bazei 71 Aeriană ridică nivelul de pregătire pentru a acoperi toate nevoile de intervenție în mediul operațional.elicopter
Misiunea lor este de a salva vieți. Pentru ca această misiune să aibă succes, OCSE necesită un volum mare de pregătire, pe mai multe discipline, respectiv: acordare de prim ajutor, alpinism, căutare-cercetare şi chiar şi un modul de pregătire ca şi scafandru. Inamicul principal al unui OSCE, în cazul unui eveniment, va fi timpul. Pentru a putea atenua acest aspect, una din formele de pregătire pe care un operator căutare- salvare- evacuare se va concentra va fi inserția în zona focarului, în scopurile de a acorda prim ajutor şi de a stabiliza sau evacua pe calea aerului sau terestru, victima. Metodele utilizate pentru intervenție, vor fi folosite în funcție de mediul operațional, respectiv debarcarea din aeronavă, troliera sau rapelul.
Rapelul oferă posibilitatea de a ajunge în cel mai scurt timp la victimă, se poate executa de la o înălțime mare a aeronavei față de sol, într-un mod sigur.
Executarea intervenției prin rapel oferă alternativa de a ajunge la victimă chiar dacă mediul operațional nu este permisibil. În acest caz OSCE, se va folosi de toate metodele de pregătire de care dispune pentru a facilita inserția la victimă în cel mai sigur mod şi în cel mai scurt timp.
 
Sursa foto + info: Facebook - Baza 71 Aeriană
Montaj: Turda Info
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh