19
Vi, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Proaspăt admis la Facultatea de comandă și stat major din cadrul Universității Naționale de Apărare, colegul nostru, Căpitan Tabacaru Vlad, încearcă mereu să se perfecţioneze şi îşi foloseşte determinarea, cunoştinţele şi experienţa pentru a accede în noipilot elicopter etape ale carierei militare.
Căpitanul Tabacaru Vlad este pilot instructor și deține clasa I pe aerovana IAR 330 Puma Socat şi M, în cadrul Escadrilei 713 Elicoptere din Baza 71 Aeriană. Acesta a urmat paşii unei cariere militare încă de la vârsta de 14 ani, atunci când a devenit unul dintre elevii Colegiului Liceal Militar “ Ştefan cel Mare” –Câmpulung Moldovenesc în anul 2005.
Originar din Oneşti, Bacău, Vlad a început să îşi dorească să zbore şi să aibă o carieră militară încă din clasa a 7-a, când unchiul său Paul, l-a îndrumat către liceul militar. În excursia de studii, a vizitat bazele Aeriene din țară, fapt care a " trezit" în tânărul elev de liceu militar pasiunea pentru zbor.
A absolvit treptat Academia Forţelor Aeriene “ Henri Coandă”- Braşov, Şcoala de aplicaţie pentru Forţe Aeriene , Studiile Universitare de master, ştiinţe militare şi managementul sistemelor de luptă, iar în anul 2013 a trecut de primul pas din cariera de pilot, prima confirmare că meseria pe care a ales-o urmează să îi ofere atât satisfacţi cât şi provocări, trecerea la zbor pe elicopterul IAR 316B.
A fost încadrat la sfârşitul aceluiaşi an, 2013, ca pilot Patrula 2 elicoptere, Escadrila 713 Elicoptere Socat în Baza 71 Aeriană, urmând ca după absolvirea masteratului să devină pilot șef patrula 3, în cadrul aceleiași escadrile. În anul 2015 obţine trecerea pe elicopterul IAR 330 M, executând la finalul programului de pregătire și serviciul de evacuare medicală.
Căpitanul Tabacaru Vlad a fost mereu foarte bine integrat în colectiv, cu o atitudine pozitivă la toate activităţiile şi misiunile încredinţate, un ofiţer şi un pilot demn de încredere, responsabil şi cu o dorinţă permanentă de a-şi ridica nivelul de pregătire şi de a obţine noi calificări specific personalului Navigant.
Care sunt obiectivele de viitor, ne spune chiar el: " Pe viitor îmi doresc să pot transmite mai departe cât de bine pot cunoștințele și deprinderile acumulate până în prezent, pentru că satisfacția de a-ți pune amprenta pe pregătirea colegilor mai mici este un sentiment deosebit. Deasememea, îmi doresc să particip la o misiune înafara țării și de ce nu, să-mi desfășor activitatea la un eșalon superior."
Felicitări şi mult success pe mai departe! Să vi se îndepliească toate obiectivele.
 
 
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh