17
Mie, Iul
0 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
O nouă autostradă deschisă astăzi: Târgu Mureș - Ungheni.
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunță deschiderea circulației pe un nou sector al Autostrăzii Transilvania: de la Târgu Mureș la Ungheni.
Odată cu deschiderea Autostrăzii Târgu Mureș – Ungheni, municipiul Târgu Mureș va avea asigurată o legătură rutieră modernă cu Câmpia Turzii, Cluj Napoca, Sebeș și Alba Iulia, dar și cu frontiera de vest a României, ceea ce va scurta timpii de deplasare și va crește gradul de siguranță rutieră.
"Vreau rezultate, nu festivism" a precizat cu această ocazie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a anunțat încă de săptămâna trecută deschiderea acestui sector de drum de mare viteză.
Ministrul a reamintit că, în data de 20 decembrie, urmează să se deschidă circulația și pe noul Drum de legătură dintre Podul Prieteniei, Vama Giurgiu și DN15.
La ora actuală, în România se circulă pe 940, 99 km de autostradă.
*Informații suplimentare*:
Proiectul Autostrăzii Târgu Mureș – Ungheni a presupus construcția unui sector de autostradă în lungime de 4,5 km și a unui drum de legătură, în lungime de 4,7 km.
Drumul de legătură pornește de la Târgu Mureș și face joncțiunea cu sectorul de autostradă, care continuă până la Ungheni.
Antreprenorul, Strabag S.R.L., a primit Ordinul de începere pentru execuție în data de 22 iulie 2020, iar conform contractului trebuia să finalizeze lucrările în luna februarie 2022.
Valoarea proiectului este de 192.06 mil. lei fără TVA, iar contractul a fost semnat în data de 29.05.2020.
Perioada de de garanție a lucrărilor este de 9 ani.
Contractul a prevăzut inclusiv construcția a 3 poduri și pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri și pasaje pe autostradă și două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drumuri existentă.
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh