20
Sam, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ploile din ultimele zile i-au făcut pe hidrologi să intre în alertă.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor din România a emis o avertizare hidrologică Cod Portocali și Cod Galben, pentru mai multe cursuri de apă din țară, printre care și râul Arieș.

Hidrologii au catalogat cu Cod Portocaliu zona din amonte de Stația Hidrologică Baia de Arieș, din județul Alba, în timp ce restul cursului râului care străbate municipiile Turda și Câmpia Turzii a fost marcat cu Cod Galben.

FENOMENELE VIZATE sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Apele umflate ale râului duc la vale tone de deșeuri, PET-uri și alte materiale aruncate de locuitorii Văii Arieșului pe văi și locuri virane, spălate acum de torenți.

Una dintre principalele probleme de protecția mediului căreia, se  pare că autoritățile locale nu reușesc să îi găsească soluția, nenumăratele deșeuri ce curg la vale la suprafața râului Arieș stând mărturie a lipsei de civilizație a multor locuitori din amonte.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh