25
Joi, Apr
6 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Foarte multe incendii în weekendul trecut, în județul Cluj. Asta cu toate avertismentele și sfaturile transmise de specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, pe care le-am publicat și retransmis și noi către cititorii noștri:

Confruntați cu multe incendii în ultimele zile, pompierii fac recomandări pentru sezonul rece

Recomandări ale ISU Cluj pentru minivacanță

Cu toate acestea, spuneam, iată, vineri, 21 ianuarie, pompierii clujeni s-au confruntat cu un incendiu serios la Florești:

 

„Intervenție pentru stingerea unui incendiu în Luna de Sus

 

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 au intervenit astăzi, pentru stingerea unui incendiu la un garaj în localitatea Luna de Sus, comuna Florești. La fața locului au fost deplasate trei autospeciale, precum și un echipaj SMURD. Pompierii au găsit un atelier de aproximativ 60 mp, un autocamion și o autopompă cuprinse de flăcări. Atelierul a fost afectat în totalitate, însă s-a reușit evitarea propagării incendiului mai departe de limitele în care a fost găsit. O persoană a fost asistată medical pentru siguranță, fără a fi transportată la spital.

Cauza probabilă a incendiului ar fi jarul căzut din sobă pe materialele combustibile. Intervenția a durat aproximativ trei ore.”

 

Puțin mai târziu, în noapte, un alt incendiu a izbucnit la Dângău Mic. Au intervenit pompieri din Gilău și Cluj-Napoca, la un prim incendiu din ziua de sâmbătă, 22 ianuarie 2022:

 

„Intervenție pentru stingerea unui incendiu la o casă din localitatea Dângău Mic

 

Pompierii din Garda de Intervenție Gilău și cele două Detașamente din Cluj-Napoca au intervenit în cursul nopții trecute pentru a stinge un incendiu care a cuprins o casă de locuit din localitatea Dângău Mic.

Alerta a fost înregistrată în jurul orei 3.10, iar pompierii au găsit acoperișul unei case de locuit, cu o suprafață de cca 60 mp, cuprins în totalitate de flăcări și care se extinseseră la o secțiune din gardul gospodăriei vecine.

Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului cu trei autospeciale, iar operațiunile de stingere au luat mai bine de o oră, reușind să oprească propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite.

O femeie în vârstă de cca 70 de ani a fost consultată de către echipajul SMURD fără a fi transportată la spital.

Cauza probabilă a incendiului a fost coșul pentru evacuarea fumului izolat necorespunzător față de materiale combustibile.”

 

Apoi incendiu la Cluj-Napoca:

 

„Intervenție pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins o magazie de pe strada Ludwig van Beethoven din municipiul Cluj-Napoca

 

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins o anexă gospodărească în care erau depozitate diverse materiale, de cca 25mp, situată pe strada Ludwig van Beethoven din municipiul Cluj-Napoca.

Două autospeciale și un echipaj SAJ au fost alertate în jurul orei 13.10, iar la fața locului au găsit magazia arzând generalizat și cu posibilitatea de a se propaga la casa alipită de aceasta.

O femeie de cca 70 de ani a fost consultată de către echipajul SAJ fără a fi transportată la spital.

Operațiunile pentru stingerea incendiului au durat mai bine de o oră, fiind evitată propagarea acestuia mai departe de limitele în care a fost găsit.

Cauza probabilă a incendiului a fost jarul depozitat în apropierea materialelor combustibile.

Imediat după finalizarea operațiunilor de stingere pompierii de la locul intervenției au fost solicitați să intervină la un alt incendiu ce a cuprins a cuprins o casă din localitatea Chidea.”

 

Alt incendiu, în comuna Vultureni:

 

Intervenție pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins o casă din Chidea

 

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins casa parohială a bisericii reformate din Chidea, comuna Vultureni.

Două autospeciale au fost alertate în jurul orei 13.20, iar la fața locului au găsit acoperișul și podul casei, cu o suprafață de cca 110 mp, cuprinse în totalitate de flăcări.

Operațiunile de stingere a incendiului au durat cca patru ore, iar acestea s-au desfășurat concomitent cu evacuarea bunurilor din casă de către pompieri și localnicii care au sărit în ajutor. Cu toate acestea, cca 1000 de cărți, cca 200kg de materiale textile și alte bunuri depozitate în podul casei au fost distruse de flăcări.

Nu au fost persoane care să solicite consult medical, iar cauza probabilă a incendiului a fost coșul pentru evacuarea fumului întreținut necorespunzător.”

 

Au urmat două incendii la Turda, despre care am relatat și noi, aici:

 

Incendiu care a cuprins un auto din garaj, propagat de la un tomberon

Incendiu la o casă din Turda

 

„Intervenție pentru stingerea unui incendiu propagat de la un tomberon la un autoturism parcat într-un garaj din Turda

 

Pompierii din Detașamentul de Pompieri Turda au intervenit pentru stingerea flăcărilor ce au cuprins un autoturism parcat într-un garaj, bunurile depozitate înăuntrul garajului și un tomberon de deșeurilor pe strada Constructorilor din municipiul Turda.

O autospecială a fost alertată în jurul orei 14.40, iar la fața locului pompierii au găsit un tomberon, cu deșeuri de hârtie/carton, amestecate cu deșeuri menajere, ce ardea generalizat și de la care s-a propagat la un autoturism într-un garaj alipit de tomberon, dar și la bunurile depozitate în interior.

Stingerea incendiului s-a realizat în cca 20 de minute de la sosirea pompierilor, fiind evitată propagarea flăcărilor la celelalte garaje alipite de cel afectat de incendiu.

Nu au fost persoane care să solicite consult medical, iar imediat ce operațiunile pentru stingerea incendiului au fost finalizate echipajul de pompieri a fost solicitat să intervină la cel de-al doilea incendiu, izbucnit la o casă situată pe strada Ion Creanga din municipiul Turda.”

 

„Intervenție pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă din Turda

 

Pompierii din Detașamentul Turda au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins o casă și două încăperi improvizate, situate pe strada Ion Creangă din municipiul Turda.

Două autospeciale și un echipaj SMURD au fost alertate în jurul orei 16.00, iar la fața locului au găsit cele două încăperi improvizate, alipite de o casă de locuit, cuprinse în totalitate de flăcări și o porțiune de cca 2mp din acoperișul casei afectată de incendiu.

Operațiunile pentru stingerea incendiului au durat cca o oră, fiind evitată propagarea acestuia mai departe de limitele în care a fost găsit.

Nu au fost persoane care să solicite consult medical, iar cauza probabilă a fost coșul pentru evacuarea fumului amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.”

 

Tot sâmbătă, 22 ianuarie, a luat foc un autoturism la Sic:

 

„Intervenție pentru stingerea unui autoturism în Sic

 

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au fost solicitați pentru a stinge flăcările care au cuprins un autoturism pe raza localității Sic.

O autospecială a fost alertată în jurul orei 16.40, iar pompierii au găsit la fața locului autoturismul distrus în totalitate de flăcări și ocupanții ieșiți în afara acestuia. Nu au fost persoane care să solicite consult medical, iar cauza probabilă a fost o defecțiune a instalației electrice a autoturismului.”

 

În fine, după o duminică liniștită din punctul de vedere al incendiilor, târziu, în noapte, o cabană a ars din temelii:

 

„Intervenție pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins o cabană din Câțcău

 

Pompierii din Detașamentul Dej au intervenit în cursul nopții pentru a stinge flăcările care au cuprins o cabană confecționată din lemn, situată în localitatea Câțcău.

Două autospeciale au fost alertate în jurul orei 2.10, iar pompierii au găsit cabana, cu o suprafață de cca 100mp, cu parter și mansardă, cuprinsă în totalitate de flăcări, iar locatarii ieșiți din aceasta. Nu au fost persoane care să solicite consult medical.

Pompierii dejeni au desfășurat mai bine de trei ore, la temperaturi de -18°C, operațiuni pentru limitare, stingere și pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului.

Cauza probabilă a fost coșul pentru evacuarea fumului amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh