24
Lun, Iun
4 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
22 de aeronave din trei țări NATO sunt dislocate în această perioadă în România, la Baza 86 Aeriană din Fetești și la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Acestea execută misiuni de Poliție aeriană Întărita sub comanda NATO și desfășoară în același timp antrenamente alături de aeronavele Forțelor Aeriene Române, contribuind la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.
În același timp, misiunile reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare, transmițând un mesaj puternic de solidaritate între aliații NATO.
??8 aeronave Eurofighter Typhoon (dintre care patru executau din luna decembrie Politie Aeriană Întărită alături de militarii români) ale Forțelor Aeriene Italiene;
??6 aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene ale Germaniei;
??8 aeronave F-16 Fighting Falcon ale Statelor Unite ale Americii (USAFE);
***
Toate activitățile se desfășoară în contextul în care Forța de Răspuns NATO a fost activată în premieră în data de 24 februarie. “Desfășurăm elemente ale Forței de Răspuns a NATO, pe uscat, pe mare și în aer, pentru a ne întări și mai mult postura și a răspunde rapid la orice situație. Avem peste 100 de aeronave în alertă, care operează în peste 30 de locații diferite și peste 120 de nave, din Marea Nordului spre Mediterană.” a declarat Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg, după Summitul NATO din 25 februarie.
 
M.Ap.N.
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh