25
Joi, Apr
3 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Locuitorii din județul Cluj, dar și turiștii și iubitorii de munte și de natură sunt invitați să participe sâmbătă, 18 iunie, la un eveniment de ecologizare inedit al uneia dintre zonele emblematice ale turismului montan din Ardeal: Cheile Turzii.

Evenimentul este organizat în cadrul Campaniei „Turism Fără Deșeuri”, dezvoltată de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România.

Acțiunea se va desfășura în zona Cheile Turzii, mai exact la marginea localității Cheia, pe albia râului Arieș, la 2 km distanță de Cheile Turzii, unde au fost identificate cantități semnificative de deșeuri aduse de apă, printre care se regăsesc mii de PET-uri, dar și alte deșeuri al căror loc ar fi trebuit să fie în fabricile de reciclare și nu în ape sau natură. Aceste acumulări de deșeuri care sunt transportate de apele noastre sunt cauzate atât de ineficiența sistemelor de gestionare a deșeurilor, cât și de viituri și alte fenomene meteorologice care influențează cursurile de apă.

Voluntarii care doresc să se implice în acţiunea de ecologizare din acest sfârșit de săptămână sunt încurajați să se înscrie, iar organizatorii le vor pune la dispoziţie gratuit saci, mănuşi, tricou, șapcă, apă și mâncare. De asemenea, organizatorii pun la dispoziție transport cu autocarul din Cluj-Napoca.

Pentru înscrierea la acțiune este necesară completarea acestui formular: https://forms.gle/GgPwvViN9Hg3d3XD7
 

Prin această campanie, voluntari din toate colțurile țării vor curăța deșeurile aruncate în mod iresponsabil în mijlocul naturii și vor reda farmecul celor mai frumoase zone turistice din România.

Campania a debutat la Constanța, pe 5-6 iunie, cu două evenimente inedite de ecologizare,  pe Lacul Tăbăcăriei și în zona Digului Pescăriei, a continuat pe Transfăgărășan (11 iunie),  va ajunge în zona Cheile Turzii (18 iunie) și se va încheia pe Valea Prahovei (25 iunie).

Mai multe detalii în evenimentul de pe Facebook: https://fb.me/e/1AaV306py

 

Despre Asociația Act For Tomorrow

Act for Tomorrow este un ONG creat de o echipă de oameni pasionați și dedicați, care și-au propus cu resursele lor să contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai responsabile și curate. Își concentrează resursele și know-how-ul pentru realizarea unor proiecte sub umbrela sustenabilității și a creativității care să aibă impact direct atât asupra cetățenilor, cât și a zonelor defavorizate din România și sunt implicați în sfera domeniilor de mediu, dezvoltare durabilă și voluntariat.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh