18
Joi, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Comunitatea maghiară din Turda este în doliu.

A decedat Szedilek Lenke, cea care a avut o prodigioasă activitate politică în cadrul UDMR, la nivel local și zonal.

De numele ei se leagă edificarea la Turda a Liceului Teoretic cu predare în limba maghiară Jósika Miklós, în clădirea fostei Școli Generale nr.1, de lângă Muzeul de Istorie.

Consilier local pentru mai multe mandate și județean, timp de un mandat, Szedilek Lenke s-a remarcat printr-o poziție profesionistă și elegantă, care a stabilit mai multe standarde de conduită pentru politicienii locali.

În acest moment trist pentru comunitatea maghiară turdeană, actuala conducerea a UDMR a transmis, prin intermediul  actualei consiliere locale UDMR, Csep Leyla, următorul mesaj:

„Cu  inima frântă informăm comunitatea din Turda că a decedat avocat Lenke Szedilek, fost consilier UDMR.

A reprezentat comunitatea noastră timp de 8 ani la local și timp de 4 ani în Consiliul Județean Cluj, precum și reprezentant în Consiliul Județean al Reprezentanților Cluj și delegat județean ales în Consiliul Federal al Reprezentanților.

Munca sa a fost caracterizată de profesionalism, atitudine entuziastă, voie bună și muncă perseverentă.

Priveghiul ca acea loc pe 6 sept 2022 de la ora 18, iar înmormântarea pe 7 septembrie de la ora 14, la capela cimitirului central din Turda.

Se vor putea face donații la locul ceremoniei, pe care familia le va oferi azilului de bătrâni din Bădeni, comuna Moldovenești.

Comunitatea maghiară din Turda îi onorează memoria cu respect și dragoste!

Dumnezeu să o odihnească în pace!”, este mesajul transmis la decesul celei care a fost unul din stâlpii comunității maghiare turdene, avocata Szedilek Lenke.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh