20
Sam, Iul
3 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

București, 24 noiembrie 2022

 

STADA România, subsidiară din România a grupului STADA Arzneimittel AG, demarează lucrările de construcție a primei fabrici de medicamente construită de o companie internațională în ultimii 30 de ani în România. Cu o investiție de peste 50 mil euro, această nouă facilitate de producție este amplasată în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj. Proiectul de tip greenfield este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat.

 

Noua unitate de producție și ambalare va cuprinde inițial 9 linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), cu o capacitate de 120 milioane cutii produs farmaceutic pe an. Suprafața totală a unității este de aproximativ 30.000 mp și permite o extindere rapidă a liniilor de producție până la un număr de 12.

Întreaga suprafață a terenului achiziționat este de 100.000 mp și permite de asemenea, o dezvoltare ulterioară a facilităților de producție, prin construcția unor noi clădiri, în funcție de cererea pieței și raportat la nevoile de dezvoltare continuă a companiei.

Produsele finite din unitatea din Turda - atât medicamentele eliberate pe bază de rețetă, cât și produse farmaceutice eliberate fără prescripție medicală - sunt destinate să deservească cu preponderență Romania si piețele din Europa, în care grupul STADA își desfășoară operațiunile.

 

STADA dezvoltă la Turda prima fabrică de medicamente construită de la 0 în România de către o companie internațională, punând astfel o piatră de temelie în transformarea României de azi într-un jucător important în sectorul farmaceutic European, securizând în același timp lanțul de aprovizionare în acest domeniu strategic. Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni cheie pentru Grupul STADA. Este aproape de depozitul nostru din Timișoara, aproape de unitățile de producție din Serbia, precum și de laboratorul nostru de testare ce deservește întreg grupul STADA la nivel global.” subliniază Mihai Fugarevici, directorul general al STADA România.

 

“Guvernul României susține în egală măsură atât investițiile străine, cât și pe cele autohtone, în domenii cheie, care poziționează România ca jucător important pe harta Europei. Face parte din strategia noastră să asigurăm un cadru transparent și onest pentru toate investițiile care asigură o dezvoltare a calității vieții în țara noastră și de asemenea creează noi locuri de muncă.” a declarat Dl Ciprian Hojda, Consilier de stat în Guvernul României, Cancelaria Prim-Ministrului.

 

“În calitatea mea de medic, dar și de Președinte al Comisiei pentru Sănătate din Senat, mă declar mulțumit că România atrage atenția companiilor din sănătate, care vin și investesc aici. În acest fel, pe de-o parte se asigură un transfer de know-how cu dublu sens între specialiștii laboratoarelor lor de cercetare și specialiștii noștri, crescând astfel gradul de specializare al tuturor, iar pe de altă parte, se scurtează drumul și accesul pacienților români la tratamente accesibile și de înaltă calitate.” adaugă Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, Senator în Parlamentul României.

 

Fabrica STADA de la Turda va fi construită conform unor fundamente solide de sustenabilitate, folosind tehnologie modernă, de ultimă generație, precum și o suită de facilități ce presupun un consum redus de energie, cum ar fi panourile solare fotovoltaice, sistemul termic solar și acoperiș verde pentru echilibrarea fluctuațiilor de temperatură. Etapele de construcție și partea operațională vor fi coordonate de Veroljub Ljubinkovic, care va conduce proiectul în calitate de director al fabricii.

Termenul de finalizare a facilității de producție este planificat pentru luna octombrie 2024. Exploatarea facilității presupune formarea unei echipe de 375 de angajați cu o bogată experiență în industria farmaceutică, ce va valorifica moștenirea puternică a regiunii Cluj în acest domeniu.

 

***

Despre STADA Arzneimittel AG

STADA Arzneimittel AG este o companie farmaceutică cu sediul central în Bad Vilbel, Germania. Grupul STADA are o strategie de afaceri axată pe doi piloni: medicamente generice, inclusiv produse farmaceutice de înaltă specializare și produse fără prescripție medicală pentru consumatori.

La nivelul anului 2021 Grupul STADA a raportat o cifră de afaceri de 3.249 miliarde EUR și EBITDA de 776.5 milioane EUR.

Stada Arzneimittel AG este prezentă în aproximativ 120 de țări, cu aproximativ 50 de reprezentanțe, 20 de fabrici și peste 12500 de angajați în întreaga lume.

De peste 120 de ani, Stada se ocupă de cel mai de preț lucru: sănătatea. Îngrijirea sănătății și bunăstării oamenilor este în centrul filozofiei Stada.

 

Despre STADA Romania

STADA România este parte integrantă a grupului STADA Arzneimittel AG si este prezentă pe piața din România din anul 1997 prin doua entități, Stada M&D și Stada Hemofarm (laborator specializat în testarea produselor provenite din întreg grupul Stada).

Stada are un portofoliu variat de produse, oferind pacienților atât medicamente inovative și generice, produse farmaceutice de înaltă specializare (biosimilare), cât și produse de tip CHC (Customer Health Care).

La nivelul anului 2021, STADA România a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 29 milioane EUR (incluzând vânzările asimilate ale produselor WALMARK, ce au fost integrate după cumpărarea companiei în anul 2019), plasându-se astfel în top 10 producători de medicamente generice.

 

Partenerul principal al STADA România în demersurile de prospectare de piață, due diligence și consultanță privind obținerea ajutorului de stat a fost compania NOERR, cu o echipă coordonată de partenerii Rusandra Sandu (Avocat) și Iulian Sorescu (Expert Ajutor de Stat). NOERR s-a dovedit a fi un desăvârșit partener de afaceri, care a înțeles exact nevoile clientului și a oferit cu precizie cea mai bună soluție pentru implementare și dezvoltare.

 

Contact de presă: Georgiana Gheorghe, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0746 699 996

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh