18
Joi, Iul
0 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Potrivit specialiștilor noștri de la Centrul Național de Prognoze Hidrologice, începând de mâine, 16 decembrie, ora 12:00, se va institui Codul Galben pentru unele sectoare de râuri din mai multe bazine hidrografice, printre care și râul Arieș.

Acesta este valabil până duminică, 18 decembrie, la ora 18:00.

Hidrologii menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Maramureş, Bistriţa Năsăud, Bihor, Alba şi Hunedoara.

În acest context, se pot depăși COTELE DE ATENȚIE, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

De asemenea, există riscul producerii de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate.

Deoarece există riscul creșterii rapide a nivelului apei, se recomandă vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A) va reveni cu informații.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh