31
Vi, Mar
23 New Articles

Eveniment
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Programul Permis pentru viitor oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi.

 

Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.

Odată cu reducerea la 18 ani a vârstei minime de obținere a permisului de conducere pentru categoriile C, CE și la 21 ani pentru categoriile D, DE a crescut rolul programului Permis pentru viitor în integrarea tinerilor din mediile defavorizate pe piața muncii.

 

Programul, ajuns la cea de-a opta ediție, este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.

 

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 24 ianuarie 2023.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente:

- scrisoare de motivare personală

- anchetă socială

- declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii

- ofertă de preț de la școala de șoferi

- document despre nivelul studiilor absolvite

 

Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/permis

 

În decursul celor șapte ediții anterioare ale acestui program, 143 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 41 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh