29
Vi, Mar
17 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O întreagă comunitate este chemată la luptă. Este vorba de toată suflarea din Câmpia Turzii iar cel care a „sunat goarna” este primarul Dorin Nicolae Lojigan. Oamenii dârji care au luptat cu fierul și au făurit oțelul, dar și urmașii lor, sunt așteptați acum să facă un front comun pentru  viața unei fetițe. Efortul întregii cetăți se va concentra, chiar de Ziua Femeii din acest an, într-o adevărată bătălie pentru cea care suferă nespus și a impresionat prin calvarul său, de zi cu zi, și al familiei sale.

 

Înainte să prezentăm efectiv cazul umanitar al Arianei - am mai făcut-o și cu alte ocazii - trebuie să relatăm cele transmise în cadrul conferinței de presă organizată pentru prezentarea acțiunilor ce se vor efectua pentru ajutorarea fetiței aflate în suferință. O conferință de presă susținută de primarul localității, alături de partenerii municipalității în acțiunile la care facem referire, Daniel Florin Mărginean, Guvernatorul Districtului 2241 România-Republica Moldova a Rotary International, și Floriana Prahoveanu, președinte Asociației Pro Assisto din Câmpia Turzii. Despre ambele organizații putem spune că au o vastă experiență și multe reușite în domeniul carității și acțiunilor umanitare.

Primarul Dorin Lojigan a explicat, succint, care este „planul de luptă” al executivului condus de el, alături de partenerii pomeniți și de încă unul, despre care a vorbit cu multă prietenie: „Am vizitat zilele acestea aproape toate marile societăți comerciale din Câmpia Turzii, pentru a-i invita să fie partenerii noștri într-un eveniment pe care l-am intitulat „Ariana are nevoie de un miracol. Fii parte din el!” și care privește problemele grave de sănătate pe care le are o fetiță din municipiul nostru. Am rămas impresionat de deschiderea pe care am găsit-o la aceste societăți comerciale și mi-am dat seama că  în Câmpia Turzii se întâlnește o solidaritate socială cum poate nu se întâlnești nicăieri în altă parte. Și cred că evenimentele în care au fost implicate societățile din municipiul nostru care au fost organizate sau făcute cu sprijinul Primăriei municipiului Câmpia Turzii dau roade, așa, ca o cărămidă așezată peste o alta și peste alta, pentru că lumea alege să se implice pentru semenii lor”, a spus, în preambulul prezentării edilul din Câmpia Turzii.

Tot Dorin Lojigan a fost cel care a explicat direcțiile de acțiune în actualul demers umanitar, prin care se speră adunarea unei sume cât mai importante de bani, în eveniment implicându-se o foarte importantă parte din comunitatea locală: „Am ales, împreună cu partenerii noștri să susținem acest eveniment din dorința de  a o ajuta pe Ariana să aibă o viață normală. Evenimentul este structurat pe două direcții, una este donarea, de către societățile comerciale sau persoanele fizice din Câmpia Turzii și nu numai, care doresc să se alăture acestui demers, de sume de bani în contul Asociației Pro Assisto (care va coordona toate încasările și plățile care se vor face).  (...) Cea de-a doua direcție este un eveniment pe care îl organizăm în data de 8 martie, pe platoul de jos, din Berc, unde, celălalt partener al nostru, Asociația Culturală Euro Est Alternativ – ACEEA, a chefilor bucătari, cu care noi am mai colaborat de-a lungul timpului și care s-au oferit să intre ca parteneri în această acțiune, vor găti pentru participanți, iar sumele de bani încasate, contravaloarea pentru ceea ce gătesc ei vor merge la Ariana. Pe lângă evenimentul chefilor, va avea loc și un campionat de fotbal, unde sunt invitați să participe atât echipe din oraș, dar și formații ale unor instituții publice, poliția, armata și toți cei care vor să participe. Va fi și un cros în jurul Parcului Municipal”, a mai dezvăluit primarul din Câmpia Turzii.

La rândul său, guvernatorul rotarian a făcut, mai întâi, o scurtă prezentare a Rotary Internațional ca una dintre cele mai mari și importante organizații non-guvernamentale, cu peste 1,4 milioane de voluntari pe mapamond și peste 3600 de membri în România. „Mă bucur foarte mult să văd că vă pasă de comunitate, să văd că investiți în comunitate și vă pasă de membrii comunității care sunt suferinzi. Întotdeauna Rotary a avut o foarte bună colaborare cu autoritățile locale și, împreună, am reușit să facem lucruri colosale. Peste 50 de milioane de dolari au fost investiți din anul 2000, de când s-a reînființat Districtul 2241, în comunitățile locale, în diferite proiect. Foarte multe spitale au fost dotate cu aparatură, foarte mulți oameni au fost salvați, iar unul dinte cele mai mari proiecte ale Rotary International este eradicarea poliomielitei. Suntem foarte aproape, mai sunt doar câteva cazuri în lume. Tot în România, în sănătate, de foarte mulți ani, avem un program care se numește „Salvați inima unui copil” în cadrul căruia la București oferim operații pe inimă copiilor, 8:39 așa că nu putem să nu fim alături de acest caz. De aceea, vă invit să fiți alături de Primărie, să fiți alături de celelalte ONG-uri, să fiți alături de Clubul Rotary din Câmpia Turzii și să dăm speranță acestei familii, acestei fete minunate, să se poată bucura de viață, să fie alături de noi, în continuare”, a sunat apelul guvernatorului Mărginean.

Reprezentanta Asociației Pro Assisto, Floriana Prahoveanu, o veterană a muncii în domeniul asistenței sociale și a acțiunilor caritabile din Câmpia Turzii, a explicat rolul acestul ONG în campania „Ariana are nevoie de un miracol. Fii parte din el!”: „Asociația Pro Assisto se ocupă  de persoane vulnerabile și accentul activității cade pe persoane cu dizabilități. Deci cred că locul nostru în această campanie își găsește explicația și mai mult. E o onoare pentru noi să fim alături de primărie în acest proiect. Noi, ca asociație, vom avea un rol de manageriat a resurselor financiare, vom face contracte de sponsorizare cu firmele care își vor exprima dorința, vom primii donații de la persoane fizice. Deja am fost contactată atât de firme cât și de persoane fizice care sunt impresionate de povestea acestui copil. Acest copil care suferă de 15 ani și care are dreptul, ca orice copil, la o viață normală. Durerea cea mare a Arianei este că este conștientă, înțelege ce i se întâmplă și suferă. Am dori ca prin ceea ce putem face pentru ea să îi dăm o șansă, să fie un miracol. Nu știu dacă miracolul se va împlini, până la urmă, dar este important ca noi să facem parte din acest miracol. Cu acest prilej facem apel la fiecare persoană sau firmă, să se gândească cum ar fi dacă ar fi în situația acestui copil, în a acestei familii, care are nevoie de noi. Este singura ei șansă de a trăi, hai să nu spunem chiar normală, dar o viață mai bună și merită să-i dăm această șansă”, a sunat mesajul emoționant al Florianei Prahoveanu.

În data de 8 martie așadar, Câmpia Turzii se dedică faptelor bune în sprijinul unu semen de-a lor care merită și ea să fie sărbătorită alături de celelalte reprezentante ale sexului frumos. Toți cei care doresc să ajute sunt așteptați de Ziua Internațională a Femeii, începând cu ora 13, în Parcul Mare din localitate unde se vor desfășura diferite activități, unde mai târziu vor putea fi savurate preparate culinare gătite de maeștri ai gastronomiei și unde, seara pot asista la un concert susținut de îndrăgitele formații HOLOGRAF, AD LIBITUM VOICES și POPA'S BAND.

De 8 Martie, toată Câmpia Turzii va bate ca o inimă mare, pentru Ariana, căreia, cu țoții îi dorim ușurarea poverii pe care o poartă de prea multă vreme!

-----------

Aici puteți citi amănunte despre calvarul Arianei:

Împreună putem să-i dăm Arianei o șansă la o viață normală!

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh