26
Vi, Apr
1 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Succes al campaniiilor pentru prevenți, respectiv depistarea precoce  cancerului la de col uterin și a celui de sân, în județul Cluj.

Peste 6300 de persoane au fost tetate gratuit în perioada 6 martie-13 aprilie 2023, la Cluj Arena.Campaniile ce vizează prevenția, respectiv depistarea precoce a cancerului la de col uterin și a celui de sân, derulate cu sprijinul Consiliului Județean Cluj de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, la Cluj Arena, au prezentat un interes foarte crescut în rândul populației.

În acest sens, în perioada 6 martie – 13 aprilie 2023, pe esplanada stadionului au fost desfășurate, cu ajutorul a două unități mobile aparținând Institutului Oncologic, activități de testare gratuită pentru cancerul de col uterin și pentru cel de sân pentru peste 6300 de persoane, din care peste 2800 de doamne au fost testate pentru cancerul de col uterin,

iar peste 3500 au beneficiat de mamografii gratuite.

Reamintim faptul că în baza protocolului de colaborare încheiat cu unitatea spitalicească clujeană, Consiliul Județean și-a asumat punerea la dispoziția instituției medicale, în mod gratuit, a unor spații aflate în proprietatea sa, unde să fie realizate procedurile specifice, respectiv asigurarea cheltuielilor de funcționare a spațiilor.

Totodată, forul administrativ județean a urmărit facilitarea dialogului Institutului Oncologic cu autoritățile locale din județ, precum și cu mediul de afaceri, în vederea creșterii numărului de beneficiari. De asemenea, pentru ca informația referitoare la desfășurarea inițiativelor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, Consiliul Județean a asigurat o promovare intensă a acestora.

Ambele programe de screening au urmărit informarea, educarea pentru sănătate și testarea în masă a populației supuse riscului.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh