27
Sam, Apr
1 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sfârșit tragic pentru un turdean stabilit în Italia. Călin Drăgoiu, în vârstă de 46 de ani, și-a pierdut viața duminică dimineața, când a căzut de la mare înălțime în timp ce se afla într-o expediție alpină pe Ortles, cel mai înalt vârf montan din regiunea Alto Adige a Italiei.

Despre tragedie scrie Rai News, citat de rotalianul.ro, că un german din München și un român rezident la Vicenza (pe care sursele noastre din Italia îl confirmă drept turdeanul Călin Drăgoiu, în vârstă de 46 de ani) și-au pierdut viața în dimineața de duminică, 3 septembrie, într-o expediție alpină. Cei doi alpiniști au căzut de la mare înălțime, la altitudinea de peste 3.000 de metri, puțin după ora 06.00 a dimineții.

Pe lângă cei doi alpiniști decedați, alți doi, au fost transportați la spital, în timpce ceilalți doi, de origine germană, au coborât în siguranță muntele, prin mijloace proprii.

Unul dintre  cei salvați este un alt turdean, care a suferit un șoc în urma tragediei la care a fost martor. Accidentul a implicat două echipe de alpiniști care urmau aceeași rută spre vârful Ortles, aflat la 3.905 metri altitudine. RAI NEWS titrează că, la o primă reconstituire făcută de salvatori împreună cu oamenii din Guardia di Finanza, unul dintre cei doi alpiniști ar fi alunecat brusc, antrenându-i în cădere pe ceilalți care se aflau sub el.

Cauza avansată de aceeași sursă este pierderea unui punct de sprijin sau pur și simplu un strat subțire de zăpadă. Alpiniștii înaintau în două grupuri de câte trei, fără să fie legați între ei. Un grup de trei erau germani iar ceilalți trei români stabiliți în regiunea Vicenza.

Călin Drăgoiu era căsătorit și avea doi copii, trăia în regiunea italiană Vicenza și era un împătimit al alpinismului montan. În momentul producerii tragediei se îndrepta alături de alți doi prieteni, dintre care unul turdean ca și el, spre vârful Ortles (3.905 m altitudine). Decedatul era o fire deschisă, optimistă, iar familia și prietenii îi vor simți lipsa și își vor aduce aminte cu plăcere de clipele petrecute împreună cu el.

Condoleanțe familiei îndurerate!

 

Sursa foto: Facebook - Calin Dragoiu

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh