16
Ma, Apr
13 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Direcţia Sanitar veterinară Cluj a transmis primăriilor din zona Turda-Câmpia Turzii o informare privind apariţia unui nou caz de rabie la vulpe în mun. Turda, judetul Cluj.

În comunicat se arată că în 25 august 2011 s-a organizat o vânătoare de vulpi în Fondul de vânătoare 35 Harcana (la marginea municipiului Turda).

"Vulpea vânată a fost ambalată si transportată la Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranţa Alimentelor Cluj de către domnul Dreve Dorin care este paznicul de vanătoare de la FV 35 Harcana aparţinând la AVPS Potaisa Turda. Rezultatul examenului efectuat în direcţia rabiei a fost pozitivă la metoda I.F.D. conform B.A. 12778/31.08.2011." se mai spune în comunicat. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.
Primăriilor li se cere aplicarea in continuare a Programului de măsuri pentru profilaxia si combaterea rabiei la animale si om pe raza judetului Cluj cu nr. 705/ 16.0 l.2008, aprobat de Unitatea Locala de Decizii a Judetului Cluj în localităţile care intră în zona de protecţie şi de supraveghere. Această yonă este formată, conform comunicatului din partea DSV Cluj, din municipiile Turda şi Campia Turzii şi din comunele Calarasi, Moldovenesti, Mihai Viteazu, Petrestii de Sus, Petrestii de Jos, Sandulesti, Tureni, loc. Tureni, Ploscos şi Viisoara.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh