30
Ma, Apr
2 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

De la primele ore ale dimineții, pacienții și aparținătorii celor internați s-au confruntat cu o situație mai puțin întâlnită la Spitalul din Turda. Astfel asistentele au preluat rolul celor de la pază și au blocat accesul în spital. Scopul a fost unul cât se poate de uman dar și legal, asta și pentru că greva generală a fost programată și anunțată încă din urmă cu o lună. De menționat este faptul că pacienții care au avut nevoie de control de urgenta au fost direcționați și chiar însoțiți până la UPU.

“Din 20 septembrie, Sindicatul Sanitas pichetează prin rotație ministerele, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății în fiecare marți… În 12 septembrie am avut greva de avertisment, în 19 septembrie am avut greva japoneză cu întreruperea activității de două ore și pentru că nimic nu s-a rezolvat în această perioadă astăzi am intrat în grevă generală. Ne cerem scuze în fata pacienților pentru neplăcerile pe care le creăm. Precizăm că soluționarea revendicărilor și detensionarea situației create țin de Guvernul și Parlamentul României”, a declarat liderul de sindicat Sanitas Turda, asistent Eugenia Belgrădean.

Chiar dacă personalul Spitalului Turda este în grevă, activitatea nu este afectată fiind asigurat personalul care să efectueze tratamentul și eventualele urgențe ce pot apărea pe secțiile spitalului, în plus Unitatea de Primiri urgențe UPU lucrează la capacitate maximă, la fel și secția de Anestezie-Terapie Intensivă. Nici activitatea de externări nu a fost afectată de grevă iar în cazul urgențelor majore și la recomandarea  medicilor specialiști se vor face și internări.

Revendicările Federației Sanitas sunt: extinderea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului “Sănătate. Activități veterinare.” ; corectarea discriminărilor/inechităților salariale produse de O.U.G. nr. 20/2016 și O.U.G. nr. 43/2016 prin includerea în O.U.G. a tuturor categoriilor de personal omise, respective asistenta socială, unități medici-sociale, personal TESA, D.S.P., creșe, medicină școlară; calcularea sporurilor și a altor drepturi salariale la salariul de bază actual, conform ultimului act normative în vigoare; reașezarea valorică a salariilor pentru unitățile clinice și neclinice; promovarea unei legi a salarizării specifice pentru sistemul sanitar și de asistenta socială pornind de la principiile și coeficienții Legii nr. 284/2010.

 

Ca o concluzie, liderul sindicatului TESA afiliat Sanitas din Spitalul turdean, doamna Moţ Simona, a declarat : “Cei care ne conduc tara ar trebui să-și extindă percepția asupra realității și să coboare puțin cu picioarele pe pământ. “

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh