29
Vi, Mar
19 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

7150 de lei trebuie să plătească fiecare dintre cei 11 foști consilieri locali care, în 21 august 2014, au votat schimbarea viceprimarului de atunci, Dorin Lojigan, pentru a-l vota în acea funcție pe Avram Gal.lojigan dorin

Abia ieri, la peste 6 ani de la acel moment, se poate spune că actualului primar, Dorin Lojigan, și tuturor cetățenilor din Câmpia Turzii, în afara celor 11, li s-a făcut dreptate. o epopee pe care Turda INFO a urmărit-o încă de dinainte de a începe (citește aici: Avram Gal atacă postul de viceprimar al municipiului Câmpia Turzii! Va merge până la capăt sau se va retrage?)și pe care a transmis-o cititorilor săi pe întreaga sa derulare.

Pe scurt, Lojigan a fost schimbat ca urmare a unor decizii politice cărora s-a încercat să li se dea o tentă legală prin acte administrative ale Consiliului local. Cei care au uitat, în 2012, USL a câștigat alegerile și la Câmpia Turzii, astfel că Radu Hanga a ajuns primar, Dorin Lojigan viceprimar, iar, mai apoi, Petre Pop (liderul PSD) a ajuns city manager. Doar că USL s-a destrămat în februarie 2014, iar liderul PNL, Dorin Lojigan a devenit „persona non grata”, pentru foștii săi aliați, social-democrații din Câmpia Turzii, care s-au văzut nevoiți să își formeze o majoritate apelând la Avram Gal, un răsfățat al politicii din Câmpia Turzii, aflat atunci în poziția de fost candidat de primar, din partea Partidului Conservator, al „tenebrosului” Dan Voiculescu, zis „Felix”. Cine altul decât un răsfățat ar fi putut obliga („convinge”) opt oameni din partidul său să renunțe la funcția de consilier local ce li se cuvenea, pentru ca veșnicul candidat de primar, Avrămuț, să poată accede în Consiliul local, de unde să fie ales, de cei 4 consilieri locali pesediști, de cei doi consilieri PP DD și cei trei UDMR, cărora li s-au adăugat, bineînțeles, colegii săi din PC. Trebuie să mai spunem că Avram Gal pierduse alegerile în 2012 și se lăuda tuturor că, dacă nu iese primar, el consilier local nu vrea. Adică munca de jos nu i se potrivește probabil celui mai traseist dintre politicienii pe care i-a dat Câmpia Turzii. Doar că, după vreo doi ani, s-a răzgândit. A decis că și viceprimar e bine, așa că, președintele PC Câmpia Turzii, Adrian Spătariu și-a depus demisia din funcția de consilier local, iar toți ceilalți din urma sa pe lista candidaților la Consiliul local din partea acelui partid, au dat o declarație prin care anunță că renunță la funcția de consilier local. Adică cei de pe pozițiile de la 4 la 11, pentru a face loc pentru Avrămuț, aflat pe poziția 12: 4. DRINGO ALEXANDRU – Kinetoterapeut; 5. CIRCO SILVIA – Economist; 6. COMAN CRINEL LIVIU - Inginer Diplomat; 7. DAN CRISTIAN - Inginer Diplomat; 8. ŞANDRU IOAN – Economist; 9. TĂTAR ADRIAN - Pensionar MAI; 10. NICU ILEANA – Farmacist; 11. GAL AVRAM MARIUS.

Dorin Lojigan a pierdut locul din dreapta primarului Hanga, în favoarea conservatorului Avram Gal

Nu mai revenim la ilegalitatea hotărârii Consiliului local de a-i retrage lui Lojigan funcția de viceprimar și a-l numi în locul său pe Avram Gal, această fiind demonstrată în instanță de cel lezat, instanță care a decis, ca urmare, repunerea sa în funcție și plata unor salarii restante și contribuții la stat în valoare de peste 70.000 lei. Asta pentru că, timp de 16 luni, Avram a încasat salariul de viceprimar. Bani pe care el nu i-a returnat Câmpiei Turzii și, probabil, nici nu are de gând să o facă.

Dorin Lojigan acuză ilegalități în schimbarea sa din funcția de viceprimar al Câmpiei Turzii

 

Pentru o perioadă de 16 luni, cetățenii din Câmpia Turzii au plătit doi viceprimari!

Doar că Dorin Lojigan, ajuns între timp primar, a considerat că nu este corect să îi intre în buzunar, ca urmare a deciziei instanței, banii contribuabililor din Câmpia Turzii. Astfel că s-a mai adresat odată instanței de judecată, acum sub „umbrela” Municipiului Câmpia Turzii, pentru a-i obliga pe consilierii locali ce au votat schimbarea sa să plătească banii ce i se cuveneau.

Lucru decis ieri de instanța de judecată de la Curtea de Apel Cluj.  „Azi, la mai bine de 6 ani de la schimbarea mea ILEGALĂ din funcția de viceprimar al municipiului Câmpia Turzii, instanța de judecată a stabilit în mod definitiv, că cei vinovați trebuie să răspundă pentru ilegalitatea făcută.

Astfel, cei 11 consilieri locali care au votat schimbarea mea, au obligația să plătească către Primăria Câmpia Turzii, suma de aproape 800 milioane lei vechi, sumă plătită în mod ilegal, din banii cetățenilor din Câmpia Turzii, viceprimarului care m-a înlocuit”, declară primarul Dorin Lojigan, reales în urmă cu puțin timp în fruntea executivului din Câmpia Turzii.

Prin decizia de ieri a instanței, definitivă și executorie, foștii consilieri locali Sălăjan Alin Valentin, Tot Vasile Simion, Rece Gheorghe, Giurgiu Ilie, Deak Francisc, Bene Andrei, Popescu Florin, Gal Samoilă, Csutak Ludovic, Uiorean Monica, Gal Avram Marius sunt obligați în solidar să plătească Municipiului Câmpia Turzii suma de 78.657 lei.

Practic, această victorie nu este doar a lui Dorin Lojigan, nu este a Municipiului Câmpia Turzii, ci a tuturor cetățenilor orașului. În plus, decizia instanței îi va face pe alți consilieri locali să judece mult mai profund înainte de a transforma bătăliile politice în acte administrative pentru care sunt răspunzători, iată, în fața legii.

Iată istoricul hotărârilor luate de instanțele de judecată în acest proces:

Prima instanță, Judecătoria Turda:

Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge exceptia lipsei calitătii procesuale pasive ca neîntemeiată. Respinge actiunea având ca obiect pretenţii, formulată de M.C.T., prin primar, în contradictoriu cu pârâtii S. A. V., T. V. S., R. G., G. I., D. F., B. A., P. F., G. S., C.L., U. M. si G. A. M., ca neîntemeiată. Admite cererea privind acordarea cheltuielilor de judecată şi obligă reclamantul la plata sumei de 5536.83 lei, reprezentând onorariu avocat, către pârâti. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Judecătoria Turda. Pronunţată prin punerea solutiei la dispozitia părtilor prin mijlocirea grefei instantei, azi, 04.01.2019.
Document: Hotarâre  8/2019  04.01.2019

 

 

Apel, Tribunalul Cluj

Admite apelul declarat de apelantul Municipiul Campia Turzii impotriva Sentintei civile nr. 8/04.01.2019 pronuntata de Judecatoria Turda in dosar nr. 1683/328/2018, pe care o schimba in tot si in consecinta: Admite cererea de chemare in judecata formulata de reclamantul Municipiul Campia Turzii in contradictoriu cu paratii Salajan Alin Valentin, Tot Vasile Simion, Rece Gheorghe, Giurgiu Ilie, Deak Francisc, Bene Andrei, Popescu Florin, Gal Samoila, Csutak Ludovic, Uiorean Monica, Gal Avram Marius. Obliga paratii in solidar sa plateasca reclamantului suma de 78.657 lei. Cu drept de recurs in 30 zile de la comunicare. Recursul si motivele de recurs se depun la Tribunalul Cluj. Pronuntata in sedinta publica din 18.10.2019.
Document: Hotarâre  1619/2019  18.10.2019

 

Recurs, Curtea de apel

Respingere recurs
Solutia pe scurt: Respinge recursul declarat de pârâţii S.A.-V, T.V.-S,R.G-I, G.I, D.F,B.A, P.F., G.S., C.L.,U.M. şi G.A.M. împotriva deciziei civile nr. 1619 din 18.10.2019 a Tribunalului Cluj, pronunţată în dosar nr. 1683/328/2018, pe care o menţine. Obligă recurenţii să plătească intimatului M. Câmpia-Turzii suma de 26,80 lei, cheltuieli de judecată parţiale în recurs. Decizia este definitivă. Dată şi pronunţată în şedinţa publică din 08.10.2020.
Document: Hotarâre  332/2020  08.10.2020

 

NR - În montajul foto ales ca ilustrare a acestui articol am folosit fotografia cu un banner al candidatului Avram Gal, vandalizat de, probabil, adversarii săi politici din oraș, și fotografia primarului Dorin Lojigan, care a învins în această poveste specifică unui oraș în care mulți fac o „politică de gară mică”, lipsită de eleganță și, uneori, chiar de bun simț.

 

Citește și: 

Dorin Lojigan – viceprimar de luni încolo. Avram Gal și-a lăsat „baltă” aliații!

 

Viceprimarul Dorin Lojigan își somează public șeful direct, pe primarul Hanga

 

Primarul Dorin Lojigan a câștigat, la apel, procesul cu consilierii care l-au demis pe când era viceprimar!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh