28
Joi, Mar
22 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Jocurile politice creează urme chiar și la ani distanță de la producerea lor. Politica de gară mică din Câmpia Turzii nu face nici ea excepție. Important este ca dreptatea să prevaleze iar toi cei implicați, dar și sentinat curtea de apelurmașii lor, să învețe ceva pentru ca abuzurile să nu se mai repete.

Un caz foarte interesant a fost războiul purtat de șeful PSD Câmpia Turzii, Petre Pop, și Avram Gal, a cărui apartenență politică de la momentul 2014 este foarte greu de stabilit (glumim, era membru al Partidului Conservator, dar am vrut doar să subliniem că veșnicul candidat de primar a fost membru al majorității partidelor cu filiale la Câmpia Turzii, de-a lungul ultimilor două zeci de ani, mai puțin, UDMR) și Dorin Lojigan. Dacă în 2012 au câștigat alegerile ca aliai și prieteni, după ajungerea la putere, relația dintre Dorin Lojigan și Petre Pop s-a răcit pe la jumătatea mandatului, când lui Petre Pop îi susura prea dulce la ureche Avram Gal, aflat permanent în vânătoare de funcții politice. Astfel că, în august 2014, Dorin Lojigan a fost schimbat din funcția de viceprimar printr-un puci politic ce s-a dovedit ilegal, dovadă că instanța l-a obligat pe primarul de atunci, pesedistul Radu Hanga, să-l reprimească pe liberalul Lojigan de-a dreapta sa, în fruntea orașului din decembrie 2015.

Ei bine, Dorin Lojigan, ajuns la primărie 7 luni mai târziu în poziția de primar a făcut ceea ce ar fi trebuit să facă predecesorul său, Radu Hanga, aflat din păcate sub influența politică a șefului său de partid, Petre Pop. A dat în judecată consilierii locali care l-au demis din funcția de viceprimar, poate pentru a le da acestora o lecție, poate pentru a se răzbuna, poate pentru a-i face pe viitorii consilier să nu mai facă greșeala acelora sau, poate, a făcut-o pentru că așa este normal și corect, ca politicienii șă plătească pentru deciziile lor, nu contribuabilii, care au plătit pentru un an și patru luni doi viceprimari locali. Dacă ar plăti și judecătorii și procurorii pentru faptele lor, altfel ar arăta țara asta.

Dacă în primă instanță, Judecătoria Turda nici nu a vrut să audă de acțiunea Municipiului Câmpia Turzii, prin primarul Dorin Lojigan, altfel au stat lucrurile la Tribunalul Cluj. De fapt, cu totul altfel, pentru că judecătorii de acolo au schimbat total sentința turdenilor. Iată ce a decis, chiar azi, instanța de la Curtea de Apel, soluția pe scurt: „Admite apelul declarat de apelantul Municipiul Campia Turzii impotriva Sentintei civile nr. 8/04.01.2019 pronuntata de Judecatoria Turda in dosar nr. 1683/328/2018, pe care o schimba in tot si in consecinta: Admite cererea de chemare in judecata formulata de reclamantul Municipiul Campia Turzii in contradictoriu cu paratii Salajan Alin Valentin, Tot Vasile Simion, Rece Gheorghe, Giurgiu Ilie, Deak Francisc, Bene Andrei, Popescu Florin, Gal Samoila, Csutak Ludovic, Uiorean Monica, Gal Avram Marius. Obliga paratii in solidar sa plateasca reclamantului suma de 78.657 lei. Cu drept de recurs in 30 zile de la comunicare. Recursul si motivele de recurs se depun la Tribunalul Cluj. Pronuntata in sedinta publica din 18.10.2019. Document: Hotarâre  1619/2019  18.10.2019”.

Desigur că hotărârea instanței nu este definitivă, cei implicați putând face recurs în 30 de zile de la data când le va fi comunicată încheierea de ședință. Astfel că lupta în instanță va continua.

Iată mesajul primarului liberal Dorin Lojigan, la apariția deciziei Tribunalului Cluj: „Trăim într-o tara liberala, trăim vremurile pe care le meritam fiecare. Cand disperații din PSD se credeau pe cai mari, s-a dovedit ca ei călăreau niște ponei pe care, în aroganta lor și în dorința lor de putere, nu știau ca un patruped orb nu știe încotro se îndreaptă.
A venit timpul sa spunem tuturor ca frauda nu este un mod de viata, ca minciuna are cele mai scurte picioare și ca noi, cei care vrem sa respectam legea nu putem fi dați la o parte sub nicio forma.
Noi vrem ceea ce vrea fiecare, noi vrem sa punem umărul la treaba.
Cei care vor sa se alăture sunt bineveniți.
Pentru ca eu sunt pentru Câmpia Turzii, pentru ca noi avem dreptate, pentru ca noi vrem mai mult și mai bun pentru fiecare dintre noi”,
spune Dorin Lojigan.

-----------------------

Aici puteți vedea istoricul luptei politice care a dus la momentul de azi:

Avram Gal atacă postul de viceprimar al municipiului Câmpia Turzii! Va merge până la capăt sau se va retrage?

Exclusiv: UDMR Câmpia Turzii se dorește factor de echilibru și de aceea a blocat ”debarcarea” lui Lojigan din funcția de viceprimar

Dorin Lojigan a pierdut locul din dreapta primarului Hanga, în favoarea conservatorului Avram Gal

Dorin Lojigan acuză ilegalități în schimbarea sa din funcția de viceprimar al Câmpiei Turzii

Dorin Lojigan – viceprimar de luni încolo. Avram Gal și-a lăsat „baltă” aliații!

Viceprimarul Dorin Lojigan își somează public șeful direct, pe primarul Hanga

Pentru o perioadă de 16 luni, cetățenii din Câmpia Turzii au plătit doi viceprimari!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh