27
Sam, Apr
1 New Articles

Anchetă
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ne alăturăm și noi activiștilor care consideră că rezultatele poliției în combaterea tăierilor ilegale de arbori sunt o picătură într-un ocean de apă. În primul rând, cum să amendezi pe cineva cu jumătate din valoarea pagubei? În al doilea rând, informările din partea IPJ Cluj, care conțin, din când în când câte o relatare despre prinderea unor tăietori de lemn din pădure, sunt întotdeauna despre cantități infime de lemn, în timp ce marile furturi se fac în continuare, poate și cu concursul unora dintre cei care ar trebui să păzească „aurul verde” din pădurile României.

Iatăun astfel de comunicat de presă, cu cea mai recentă acțiune prin pădurile județului Cluj:

„În perioada 29 – 30 ianuarie a.c., polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda – Postul Poliție Comunal Ciurila au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic.

În cadrul activităților de verificare, polițiștii au identificat un bărbat, de 44 de ani, despre care existau informații că ar fi tăiat, fără drept, mai mulți arbori de pe raza localității Săliște, comuna Ciurila.

Din verificările efectuate de către polițiștii Postului de Poliție Comunală Ciurila

a rezultat că la data de 29 ianuarie a.c., bărbatul, ar fi tăiat, fără drept, 60 de arbori din afara fondului forestier, în valoare totală de aproximativ 2.000 de lei.

Acesta a fost sancționat contravențional de polițiști, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei.

Totodată, ca măsuri complementare au fost dispuse indisponibilizarea materialului lemnos rezultat din activitatea ilicită și confiscarea unui motofierăstrău care ar fi fost utilizat pentru săvârșirea contravenției, conform actului normativ menționat mai sus.

De asemenea, polițiștii au sancționat contravențional alți doi bărbați, de 36 și 49 de ani, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru transport de material lemnos fără documente specifice de însoțire, pentru cantități cuprinse între 0,1 și 3.0 mc, în conformitate cu art. 19 alin. 2 lit a) pct. 1 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice”, ne informeazp IPJ Cluj.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh