28
Joi, Mar
20 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Am promis turdenilor în urmă cu mulți ani, iar această promisiune o respect de fiecare dată când ei sunt chemați la urne. Am promis că îmi voi face datoria de cetățean un pic mai bine informat decât cei care nu muncesc în domeniul meu, jurnalismul, opinieastfel că voi scoate la lumină adevărul în orice încercare de manipulare venită din partea politicienilor.

 

Continuă atacurile ieftine pe Facebook

 

Vă mai amintiți de fostul coleg, Horea Hudrea, care a părăsit breasla jurnaliștilor pentru a deveni politician? Da, este cel care obișnuiește să mintă în multe dintre scrierile sale și să aibă ca unică țintă pe primarul Cristian Matei. VĂ mai amintiți cum, în urma articolului nostru și-a șters aberațiile? (citește aici: Atac la Primăria Turda, că doar vine campania! și Horea Hudrea și-a șters prostiile, în urma articolului nostru!)

Din păcate, pe lângă multe mizerii publicate Facebook de PMP și USR-Plus Turda, candidatul pseudo-independent Horea Hudrea reușește să coboare mai jos și decât ceilalți publicând o înregistrare făcută pe ascuns, cu unicul scop de a-i crea primarului Cristian Matei un prejudiciu de imagine. Și nu oricând, ci în campania electorală în care el solicită turdenilor un al doilea mandat. O înregistrare făcută în urmă cu mai bine de un an de o doamnă care a mai creat și cu altă ocazie un prejudiciu de imagine orașului nostru și care are un interes nebănuit de mulți în a-l lovi pe primarul turdean. Nu poți fi independent când tu le spui alegătorilor să voteze cu Andrei Suciu, candidatul USR-Plus, când te-ai situat timp de 4 ani de partea acestor partide, prin scrierile tale de pe site-ul tău.

Spuneam că candidatul – scuzați cacofonia, dar situația mă inspiră –  Horea Hudrea coboară mai jos decât îl credeam în stare vreodată, folosind o înregistrare în care, pe lângă autoarea înregistrării se aud și doi reprezentanți ai Ministerului Apărării, fără să li se ceară acordul acestora pentru efectuarea înregistrării.  Mârșăvia stă inclusiv în faptul că o astfel de înregistrare este absolut ilegală în fața unei instanțe de judecată, dar se pretează la o încercare lașă și penibilă de punere într-o lumină proastă a primarului despre care opozanții nu reușesc să obțină nimic palpabil care să-l scoată din fruntea preferințelor electoratului. Și atunci se încearcă tot felul de mizerii mărunte, ieftine, nedemne de un ziarist care se respectă dar folosite, iată, de ziaristul transformat în politician.

 

Încă o minciună. Cine mai stă să le numere?

 

Horea Hudrea minte susținând că a găsit înregistrarea într-un plic, în fața ușii. De fapt, am mai scris despre minciunile sale, pare a f ceva patologic. El știe cine a făcut înregistrarea, a mai fost odată unealta doamnei despre care vorbesc, atunci când cea care nu este turdeancă și nu îi pasă deloc de orașul nostru a făcut un scandal imens care a dus, din păcate, la schimbarea de la comandă a doi militari valoroși, cu cariere militare impecabile și care nu au avut, de fapt, nici o vină. Ce s-a întâmplat atunci? Delegația trimisă să depună onoruri militare la Cimitirul Eroilor cu ocazia Zilei Eroilor de la finalul lunii mai 2020, a făcut o eroare care a fost speculată la maxim de cea despre care vorbim. Este vorba de doi tineri ofițeri care nu erau din Turda, nu văzuseră în viața lor Cimitirul Eroilor din Turda, așa că au depus coroană de flori la Monumentul Eroilor Sovietici. Explicabil, întrucât un nou venit, dacă ajunge în Cimitirul Eroilor, vede multe cruci care abia mai stau în picioare și un monument grandios, unde ai primul impuls de a posta o coroană omagială. Imediat doamna a iscat un scandal teribil, apelând la mai multe organe media ale căror contacte le avea, pentru a propaga regretabilul incident în întreaga țară, Turda fiind pentru următoarele 24 de ore considerată „țara proștilor” fără ca vreun turdean să aibă vreo vină. Desigur că doamna a încercat atunci, imediat, politizarea incidentului, încercând să-l învinovățească pe primarul care, în exact același moment, depunea jerbe de flori, împreună cu comandanții tinerilor ofițeri vinovați pentru eroarea cu rușii, la Monumentul Eroilor Aviatori din fața Catedralei ortodoxe din Turda. I-am atras atenția respectuos, dar ferm, că nu este normal să politizeze astfel de acțiuni închinate eroilor noștri și, mai ales, să caute, cu orice ocazie să arunce vina pe primarul Cristian Matei. Țin să precizez că, atâta timp cât Daniel Doboș s-a ocupat de acțiune, înainte de a pleca în străinătate cu job-ul său, nu a existat nicio politizare a acțiunilor din Cimitirul Eroilor, am muncit cot la cot simpatizanți și membri ai întregului spectru politic, fără nicio legătură cu politica și preferințele electorale.

Ei bine, eu am fost prezent în Cimitirul Eroilor exact când doamna a început să zbiere și să facă un scandal monstru, dar nu am apucat să ajung acasă, după terminarea acțiunii, că Horea Hudrea deja scrisese despre gafa tinerilor militari, cu citat din afirmațiile doamnei.

În plus, era clar că doamna avea nevoie de serviciile ziaristului Horea Hudrea, lăudându-l în repetate rânduri și menționându-l alături de cei care au muncit în Cimitirul Eroilor ore în șir, de două-trei ori pe an, când el a participat la o singura acțiune, maxim 15 minute, mai mult pentru a apare în poze. Fapt care a și generat nemulțumirea mai multor doamne care au muncit alături de noi acolo și de aceea nu au mai venit la acțiunile de curățire a Cimitirului Eroilor.

 

Un proiect lăudabil, politizat în final

 

Dealtfel trebuie să știți că, în ultimii 3 ani, m-am numărat, alături de doamna cu înregistrarea, printre cei care au răspuns afirmativ inițiativei lansate de Daniel Doboș, cunoscut și ca fostul membru al Legiunii Străine Franceze, sub pseudonimul Pierre Dassilu, de a curăța și îngriji locul unde își dorm somnul de veci sute de eroi, nu doar români, ci și maghiari, ruși, chiar și nemți (aceștia fiind strămutați în 2014, lucru dezvăluit tot de subsemnatul). Atunci am cunoscut-o pe doamna care a făcut și demersuri pentru sensibilizarea autorităților în preluarea administrării Cimitirului Eroilor de la cele patru culte religioase care îl aveau, pe rând, în administrare. Înregistrarea publicată de Hudrea  – care, în încercarea de a îmbrobodi cât mai mulți alegători turdeni, „face pe prostul” mințind că înregistrarea i-a „picat din cer” – a fost făcută anul trecut, în biroul primarului Matei la o discuție de lucru între edilul turdean, doi reprezentanți ai O.N.C.E, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, ofițeri M.Ap.N., pentru găsirea unei soluții de reabilitare a Cimitirului Eroilor. Cu siguranță nici ofițerii nu au fost preveniți de înregistrarea efectuată, astfel că ar fi firesc ca M.Ap.N. și O.N.C.E. să ia poziție vizavi de înregistrarea apărută în care, de fapt, nu se vorbește despre nimic ilegal, nimic necurat, dar cei care îi poartă „sâmbetele”, politic vorbind, primarului Matei, susțin că acesta nu a vorbit într-un mod potrivit cu respectivii parteneri de discuție.

Dacă mi se permite o părere personală, sunt convins că Horică ar fi stat pe burtă în fața celor de la Armată, în schimb Matei s-a comportat ca un om conștient de poziția sa și de ce are de făcut. În plus, cine crede că un politician cu atâta experiență ca primarul turdean vorbește cu cineva altfel decât luând în considerare posibilitatea de a fi înregistrat, se înșală.

Doamna căreia observați că refuz să îi spun numele, deși vă puteți da seama cu ușurință despre cine vorbesc din celelalte articole scrise de mine pe tema Cimitirului Eroilor, mi-a mărturisit în repetate rânduri că a înregistrat tot ce s-a vorbit la întâlnirea dintre cei de la O.N.C.E. cu primarul Matei, dânsa fiind reprezentanta celor care susțineau proiectul „Redăm Demnitatea Eroilor” noștri. A precizat însă, de fiecare dată, că va folosi înregistrarea când... trebuie.

 

Adevărul trebuie să iasă, de fiecare dată, la lumină

 

Fac toate aceste afirmații întrucât eu am dovezile necesare pe care pot să le prezint oricând, în fața unei instanțe. Experiența de jurnalist cu vechime de peste 22 de ani m-a ajutat și de această dată. Cei care mă cunosc și îmi cunosc activitatea știu că am fost dat în judecată de mai multe ori, banii care mi s-au cerut în ultimele trei procese ridicându-se la  5 miliarde lei vechi. Nu am plătit niciun șfanț. Numai ultimul proces, în care, ca și în precedentele, mi s-a dat dreptate, mi se cereau daune de 300.000 lei. Cel care m-a dat în judecată este acum în SUA, după ce poliția a demarat mai multe lucrări penale pe numele  său, în urma dezvăluirilor făcute de mine.

Nu trebuie să fii expert la SRI sau altundeva să îți dai seama cine a făcut înregistrarea, tonalitatea vocii care indică cea mai mare apropiere de microfon o dă de gol. Hudrea și cei cu care a pus la cale „scoaterea pe piață” a înregistrării care aduce beneficii primarului, în loc să îi producă prejudiciu de imagine, nu s-au gândit la asta.

După discuțiile la care s-a făcut înregistrarea jenantă pentru cea care a făcut-o și mai puțin pentru cei care căutau soluții adevărate și durabile pentru Cimitirul Eroilor, primarul Matei a făcut demersurile necesare pentru preluarea administrării Cimitirului Eroilor de către municipalitate, a propus un proiect de amenajare și soluții a căror aprobare este așteptată de la O.N.C.E. și a propus, iar consilierii locali au aprobat, alocarea sumei de 200.000 pentru lucrări de întreținere a locului de veci.

Merită felicitări pentru asta (precedenții primari nu au făcut nimic pentru Cimitirul Eroilor) dar și pentru faptul că nici de această dată nu a răspuns atacurilor ieftine venite dinspre cei care încearcă să „sape la temelie” tot ceea ce el construiește.

 

Concluzie

 

Concluzia care se desprinde este că trebuie, stimați cititori, dragi concetățeni turdeni, să votați cu mare atenție în 27 septembrie. Nu vă lăsați mințiți și păcăliți prin publicări de genul celei la care am făcut referire în acest material de opinie. Noi nu trebuie să ținem cu politicieni, ci să ținem cu Turda și să votăm ca atare!

---------

Citește în aceeași „cheie” și:

Cei din Asociația T9 vor să conducă un oraș cu un buget de 672 de miliarde, dar au eșuat lamentabil cu un proiect de 2.400 lei!

 

Turda INFO vă ajută să votați în cunoștință de cauză! Vă spunem totul despre politicienii angrenați în campania electorală

 

Atacurile la adresa primarului Cristian Matei continuă, la nivel josnic

 

Politică, manipulări și minciuni, la Turda, în vremea pandemiei

 

Primarul Matei a trimis auditul în control la Salina Turda și avea dreptul să o facă

 

Primăria Turda: „Referitor la informațiile nerealiste și tendenţioase notate în articolul scris de dl. Horea Hudrea”

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh